Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomi avaa suurlähetystöt Kolumbiaan ja Myanmariin

Ulkoministeriö avaa kaksi uutta suurlähetystöä ja korjaa Pariisin kiinteistöjä. Kriisinhallintatehtävät painottuvat Libanoniin, Irakiin ja Afganistaniin.

Kotimaa
 
Conor OLeary
Ulkoministeriön tavoitteena on painottaa voimavaroja maihin, joiden poliittinen ja taloudellinen merkitys Suomen kannalta kasvaa. Suomen suurlähetystö Lontoossa.
Ulkoministeriön tavoitteena on painottaa voimavaroja maihin, joiden poliittinen ja taloudellinen merkitys Suomen kannalta kasvaa. Suomen suurlähetystö Lontoossa. Kuva: Conor OLeary

Ulkoministeriölle budjettiesitys tuo muun muassa kaksi uutta suurlähetystöä.

Ensi vuonna Suomen toimipisteet Bogotassa Kolumbiassa ja Yangonissa Myanmarissa korotetaan suurlähetystöiksi. Suomen ulkoista edustusta kehitetään myös yhteistyössä Pohjoismaiden, Baltian maiden ja EU:n ulkosuhdehallinnon kanssa.

Ulkoministeriön tavoitteena on painottaa voimavaroja maihin, joiden poliittinen ja taloudellinen merkitys Suomen kannalta kasvaa.

Ulkomailla sijaitsevien valtion omistamien tiede- ja kulttuuri-instituuttikiinteistöjen omistajahallinta siirtyy ensi vuonna myös valtiovarainministeriöstä ulkoasiainministeriöön.

Peruskorjaus on luvassa Suomen Ranskan instituutin tiloissa, Pariisissa. Remonttiin esitetään 1,3 miljoonaa euroa.

Ensi vuonna kokeillaan myös perheenyhdistämishakemusten vastaanoton ulkoistamista Turkissa, Suomen Ankaran suurlähetystössä. Tavoitteena on tehostaa asiakaspalvelua mahdollisesti edelleen kasvavassa kysyntäpaineessa.

Pilotin jälkeen arvioidaan missä muodossa ja laajuudessa uusi toimintamalli voidaan mahdollisesti ottaa laajempaan käyttöön.

Sotilaallisissa ja siviilikriisinhallintaoperaatioissa arvioidaan olevan palkattua henkilöstöä ensi vuonna 510 henkilöä.

Kriisinhallintatehtävät painottuvat Libanoniin, Irakiin, Afganistaniin, Kosovoon, Georgiaan ja Ukrainaan.

Suurimmat operaatiot ovat UNIFIL-operaatio Libanonissa, koulutusoperaatio Irakissa ja Resolute Support -operaatio Afganistanissa.

Rauhanvälitykseen on luvassa 450 000 euroa.

Kriisiviestintää ulkoministeriö aikoo kehittää antamaan ”entistä realistisempi kuva ulkoasiainhallinnon palveluista ja vastuista erilaisissa kriisitilanteissa.”

Ministeriö aikoo nostaa myös ulkoasiainhallinnon viestintäherkkyyttä. Suomen ulko- ja turvallisuuspolitiikan perusratkaisuista on määrä viestiä tehokkaasti ja ajanmukaisin keinoin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat