Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenosoitus turvapaikanhakijoita vastaan sujui rauhallisesti Kajaanissa

Turvapaikanhakijoita kehotettiin pysymään sisällä ja pitämään ovet lukossa.

Kotimaa
 
Ville Vaarne

Kajaanin Otanmäessä järjestettiin torstai-iltana mielenosoitus, jossa vastustettiin paikallista vastaanottokeskusta ja siellä olevia turvapaikanhakijoita.

Tapahtuman järjestäjänä oli Suomi ensin -liike.

Mielenosoituksen yhtenä motiivina oli paikkakuntalaisen miehen kuolema. Poliisi epäilee kahden irakilaisen miehen tappaneen viisikymppisen otanmäkeläisen miehen ja varastaneen häneltä omaisuutta viime viikonloppuna.

Otanmäen vastaanottokeskuksen johtaja Pekka Mattila kertoi HS:lle, että mielenosoitus oli sujunut rauhallisesti. Hänen mukaansa osallistujien määrä alkoi vähentyä iltakahdeksaan mennessä.

Turvapaikanhakijat suhtautuivat illan mielenosoitukseen varautuneina.

”Keskuksessa mieliala oli hämmentynyt ja aavistuksen pelokas”, Mattila kertoi.

Tähän asti vastaanottokeskuksessa ei ole ollut vartijoita, vaan öiseen aikaan turvallisuus on varmistettu henkilökunnan varallaolojärjestelyllä.

Paikkakuntalaisen miehen kuoleman jälkeen keskukseen hankittiin yövartija. Mielenosoituksen varalle keskukseen hankittiin lisäksi toinenkin vartija. Järjestelyt ovat voimassa toistaiseksi.

Mattilan mukaan vastaanottokeskuksen asukkaita kehotettiin torstai-iltana pysymään keskuksessa ja pitämään ovensa lukittuina.

Paikallisen asukkaan kuolema aiheutti Mattilan mukaan kyläläisissä huolta.

”Ihmisiä askarruttaa, uskaltaako kylällä liikkua yksin hämärällä”, Mattila kertoi.

Mattilan mielestä alueen turvallisuustilanne ei ole kuitenkaan muuttunut.

”Tilanne on sama kuin tähänkin asti. En näe syytä, miksi elämisen rutiineja pitäisi muuttaa. Vuosi on sujunut seesteisessä, rauhallisissa ja rakentavissa merkeissä, ja sillä tiellä mieluusti jatkaisin”, Mattila sanoi.

Poliisin mukaan mielenosoitus sujui rauhallisesti. Hieman ennen iltakymmentä lähettämässään tiedotteessa poliisi kertoi tilaisuuden olevan ohi. Poliisin mukaan mielenosoitusta seurasi 100–200 ihmistä.

Mielenosoitus järjestettiin vastaanottokeskuksen viereisellä kadulla muutaman kymmenen metrin päässä keskuksesta.

Otanmäen kylä sijaitsee runsaan 30 kilometrin päässä Kajaanin keskustasta. Kylällä olevassa vastaanottokeskuksessa asuu noin 120 turvapaikanhakijaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat