Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Raahen rivitalopalossa kotinsa menettäneille hätäapua kymmeniltä – kahden lapsensa kuoleman aiheuttamisesta epäilty isä pääsi vapaaksi

Poliisin käsityksen mukaan humalassa ollut mies ei aiheuttanut paloa tahallisesti.

Kotimaa
 
Markku Ruottinen / Lehtikuva
Pohjois-Pohjanmaalla Raahen Pattijoella kuoli kaksi lasta tulipalossa puolenyön jälkeen 13. syyskuuta.
Pohjois-Pohjanmaalla Raahen Pattijoella kuoli kaksi lasta tulipalossa puolenyön jälkeen 13. syyskuuta. Kuva: Markku Ruottinen / Lehtikuva

Kymmenet tai jopa sadat raahelaiset ovat viime päivinä lahjoittaneet tuhoisassa rivitalopalossa kotinsa menettäneille ihmisille tavaroita ja rahaa hätäapuna. Kaksi lasta kuoli ja neljän asuinhuoneiston rivitalo tuhoutui tulipalossa tiistain vastaisena yönä Raahen Pattijoella Pohjois-Pohjanmaalla.

Poliisi epäilee, että tulipalon aiheutti kahden palossa kuolleen lapsen isä. Poliisin mukaan hän oli tulipalon aikaan vahvassa humalassa.

Raahen vapaaehtoiset -yhdistys on ottanut hätäapulahjoituksia vastaan yrityksiltä ja yksityisiltä ihmisiltä. Tarkoituksena on, että kotinsa menettäneet voivat käydä valitsemassa huonekalujen, vaatteiden ja muiden lahjoitusten joukosta tarvitsemansa tavarat.

”Keräykseen on tullut paljon kaikenlaisia tavaroita. Ne ovat tosi siistejä ja hyviä”, yhdistyksen puheenjohtaja Sari Niemelä kertoo.

Rahalahjoituksia on tullut tähän mennessä yhteensä runsas 7 600 euroa. Niemelän mukaan varoilla on tarkoitus ostaa esimerkiksi kodinkoneita tai muita tavaroita, joita kotinsa menettäneet tarvitsevat.

”Tiedän, että myös Suomen Punainen Risti ja Raahen seurakunta tekevät omaa auttamistyötään”, Niemelä sanoo.

Myös paikallisen jääkiekkoseuran Teräs-Kiekon ja Pyhäjoen Joki-Kiekon perjantai-iltaisen hyväntekeväisyysottelun lipunmyyntitulot on määrä lahjoittaa kokonaisuudessaan kotinsa menettäneille.

Niemelä uskoo, että kotinsa menettäneiden auttamiseen osallistuu kaikkiaan satoja ihmisiä.

”Tämä on yhteinen suru, johon kaikki näyttävät osallistuvan. Kun paikkakunnalla sattuu tällaista ja kaikki tuntevat toisensa, niin on mahtavaa nähdä, miten ihmiset lähtevät mukaan auttamaan”, Niemelä sanoo.

Rikosylikomisario Ilkka Piispanen kertoi perjantaina, että poliisi otti kahden tulipalossa kuolleen lapsen isän kiinni palon jälkeen ja päästi vapaaksi torstaina.

Vapauttamisesta huolimatta poliisi epäilee miehen syyllistyneen kahteen kuolemantuottamukseen ja yleisvaaran tuottamukseen. Mies ja kolmas lapsi pelastuivat asunnosta, mutta 6- ja 10-vuotiaat lapset kuolivat palossa.

Miten mies on suhtautunut tulipaloon?

”Sitä ei voi sanoin kuvailla, mikä olotila [hänellä] on. On aivan selvää, että hän on hyvin murtunut tapahtumasta”, Piispanen sanoo.

Poliisi ei kommentoi sitä, miten tapahtumat ovat edenneet tiistain vastaisena yönä. Aiemmin poliisi on kertonut, että tulipalo on todennäköisesti syttynyt keittiössä.

Poliisin käsityksen mukaan mies ei aiheuttanut paloa tahallisesti.

”Olemme hyvin pidättyväisiä tiedottamisessa. Tämä on perheen sisäinen tragedia ja kunnioitamme omaisia”, Piispanen sanoo.

Piispanen ei osaa arvioida, kuinka kauan poliisin rikostutkinta kestää. Myös Onnettomuustutkintakeskus tekee Raahen palosta oman tutkintansa.

”Odotamme Onnettomuustutkintakeskuksen raportin ja katsomme sen jälkeen, miten asia etenee”, Piispanen sanoo.

Kaksi lasta kuoli rivitalon rajussa tulipalossa Raahessa
Kaksi lasta kuoli rivitalon rajussa tulipalossa Raahessa
Video: Vesa Ranta
Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Luitko jo nämä?

Uusimmat