Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Väitös: Lääkäriopiskelijoilla on luonnontieteen perustiedoissa ”samansuuntaisia virhekäsityksiä kuin lapsilla”

Tutkija Ilona Södervikin mukaan virhekäsitykset ovat huolestuttavia

Kotimaa
 
Akseli Valmunen / HS
Lääketieteen ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoilla todettiin olevan jonkin verran hankaluuksia sydän- ja verenkiertoelimistön anatomian ja fysiologian hallinnassa.
Lääketieteen ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoilla todettiin olevan jonkin verran hankaluuksia sydän- ja verenkiertoelimistön anatomian ja fysiologian hallinnassa. Kuva: Akseli Valmunen / HS

Turun yliopistossa lauantaina tarkastettavan väitöksen mukaan lääkäri- ja luokanopettajaopiskelijoilla on yllättävän paljon ongelmia keskeisten luonnontieteellisten käsitteiden kanssa.

”Tutkimukseni mukaan yliopisto-opiskelijoilla esiintyy tiettyihin biologian perusilmiöihin liittyen yllättävän samansuuntaisia virhekäsityksiä kuin lapsilla”, sanoo väitöstutkimuksen tekijä Ilona Södervik.

Tutkimuksessa selvitettiin luokanopettajaksi opiskelevien käsityksiä fotosynteesistä ja lääketieteen opiskelijoiden käsityksiä sydän- ja verenkiertoelimistöstä.

Lääketieteen ensimmäisen ja toisen vuosikurssin opiskelijoilla todettiin olevan jonkin verran hankaluuksia sydän- ja verenkiertoelimistön anatomian ja fysiologian hallinnassa.

Södervikin mukaan virhekäsitykset olivat huolestuttavia, sillä tulosten mukaan luonnontieteellisen ymmärryksen taso oli yhteydessä kliinisen päättelyn tasoon.

Tutkimuksessa luokanopettajaopiskelijoilla esiintyi puutteita fotosynteesiprosessin osaamisessa.

”Luokanopettajat ovat avainasemassa kehitettäessä luonnontieteiden osaamista. Onkin huolestuttavaa, jos opettajien itsensä käsitykset eivät vastaa tieteellistä mallia”, Södervik sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat