Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisi tutkii Laukaan omakotitalon tulipaloa murhan yrityksinä – lapsiperhe pelastui viime hetkellä palavasta talosta

Poliisin mukaan motiivi voi liittyä velanperintään.

Kotimaa
 
Poliisi
Omakotitalo tuhoutui tulipalossa aamuyöllä 26. elokuuta Laukaan Laajalahdentiellä Keski-Suomessa.
Omakotitalo tuhoutui tulipalossa aamuyöllä 26. elokuuta Laukaan Laajalahdentiellä Keski-Suomessa. Kuva: Poliisi

Keskusrikospoliisi tutkii laukaalaisen omakotitalon tulipaloa murhan yrityksinä ja törkeänä tuhotyönä. Omakotitalo tuhoutui tulipalossa aamuyöllä 26. elokuuta Laukaan Laajalahdentiellä Keski-Suomessa.

Lapsiperhe heräsi yöllä palon aiheuttamiin voimakkaisiin pamauksiin ja pelastautui viime hetkellä. Tulipalo eteni poliisin mukaan nopeasti, eikä pelastuslaitoksella ollut enää mitään tehtävissä rakennuksen pelastamiseksi.

”Siellä oli pariskunta ja noin yksivuotias lapsi. Oli kysymys minuuteista, että he ehtivät ulos”, sanoo rikoskomisario Paavo Tuominen.

Poliisi epäilee teknisen tutkinnan perusteella, että tulipalo on sytytetty tahallaan. Palo oli saanut alkunsa rakennuksen ulkopuolelta.

Poliisin mukaan mahdollisen tuhopolton motiivi voi liittyä velanperintään. Rikoskomisario Tuomisen mukaan on myös viitteitä, että tapaukseen voi kytkeytyä järjestäytyneen rikollisuuden toimijoita.

”Tähän tapaukseen liittyy aiempia uhkailuja. Kaikki osapuolet ovat hyvin vaitonaisia”, Tuominen sanoo.

Naapureiden ja muiden todistajien mukaan talon lähistöllä on liikkunut edellisenä päivänä ja aamuyöllä ennen paloa auto. Päivällä ajoneuvon kyydissä oli silminnäkijähavaintojen mukaan kaksi kaljupäistä miestä.

Poliisi toivoo lisähavaintoja autosta ja sillä liikkuneista henkilöistä.

Poliisi pyytää myös Laajalahdentiellä 26. elokuuta aamuyöllä kello yhden ja kolmen välisenä aikana liikkuneita henkilöitä ilmoittamaan mahdollisista ajoneuvohavainnoistaan tutkijoille tai lähimmälle poliisille.

Rikostutkijat selvittävät myös Laukaan keskustassa paloyönä nähdyn miesporukan liikkeitä. Poliisin saamien havaintojen mukaan porukassa on ollut neljä miestä, joista kolme on ollut noin 30–50-vuotiaita ja yksi on vaikuttanut noin 20-vuotiaalta.

Poliisi toivoo yleisöhavaintoja miesporukasta ja heidän mahdollisesta ajoneuvostaan yöllä kello yhden ja kolmen välillä Laukaan keskustasta.

Mahdolliset havainnot voi ilmoittaa numeroon 050 456 4864 tai lähimmälle poliisille.

Poliisi
Tulipalo eteni poliisin mukaan nopeasti.
Tulipalo eteni poliisin mukaan nopeasti.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat