Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa on todettu kuusi zikavirustartuntaa

Aikuisilla zikavirustartunta on monesti oireeton.

Kotimaa
 
Alvin Baez / Reuters
Zikavirus leviää keltakuumehyttysten välityksellä.
Zikavirus leviää keltakuumehyttysten välityksellä. Kuva: Alvin Baez / Reuters

Suomessa on todettu tähän mennessä kuusi zikavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) epidemologi Jussi Sane.

”Kaikki tartunnat ovat tulleet tunnetuilta riskialueilta”, Sane kertoo.

Epidemia-aluetta on tällä hetkellä lähes koko Latinalainen Amerikka. Myös esimerkiksi Singapore, Kap Verde ja Fiji luokitellaan epidemia-alueiksi. Muuallakin tautia on todettu, mutta niitä ei pidetä korkean riskin alueina.

Suomessa tartuntoja on löytynyt yksi Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiristä, kolme Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiristä, yksi Pirkanmaan sairaanhoitopiiristä ja yksi Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiristä. Tartunnoista neljä on vuodelta 2016 ja kaksi vuodelta 2015.

Yksi tartunnan saaneista oli raskaana ja menetti lapsensa. Hänen tarinansa kertoi NBC ja Suomessa ensimmäisenä Ilta-Sanomat. Tartunnan saanut asuu Yhdysvalloissa, mutta sattui olemaan Suomessa käymässä ja päätyi siksi Suomen tilastoihin, Sane kertoo.

Tätä tapausta lukuun ottamatta kotimaassa rekisteröidyt zikavirustartunnat ovat olleet Sanen mukaan ”ihan tavallisia infektiotauteja”. Raskaana oleville naisille tauti on riski, sillä se voi vaikuttaa syntymättömien lasten kehitykseen. Zikavirukseen liitettyä mikrokefaliaa eli pienipäisyyttä on raportoitu etenkin Brasiliassa ja Ranskan Polynesiassa.

Maailman zikavirustilannetta seurataan päivittäin. Epidemia-aluetietoja päivitetään Yhdysvaltain tautivirasto CDC:n sivuille, ja maat, joissa virusta on raportoitu ylipäänsä, näkyvät Euroopan tautikeskuksen (ECDC) sivuilla.

Tämä aihe on kiinnostava, haluaisin lisää tällaisia uutisia!

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat