Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tutkijalta pyyhkeitä pääministerille: Sipilä on rähmällään niiden ihmisten edessä, jotka syyttävät kaikista ongelmista maahanmuuttoa

”Hän epäonnistuu, koska tulee kertoneeksi, että ongelmat ratkeavat kunhan vain maahanmuutto-ongelma saadaan ratkaistuksi. Näin hän viittaa kintaalla syvemmälle yhteiskunta-analyysille siitä, mistä poliittinen väkivalta kumpuaa”, sanoo mediatutkija Anu Koivunen Sipilän blogikirjoituksesta.

Kotimaa
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Pääministeri Juha Sipilä kommentoi viimeaikaisia väkivaltaisuuksia blogikirjoituksessa maanantaina.
Pääministeri Juha Sipilä kommentoi viimeaikaisia väkivaltaisuuksia blogikirjoituksessa maanantaina. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) epäonnistui maanantaina yrityksessään rauhoittaa kansalaisia blogikirjoituksellaan Helsingin Asema-aukiolla tapahtuneen väkivallan teon jälkeen, arvioivat HS:n haastattelemat tutkijat.

”Oletan, että hän pyrki esiintymään valtiomiesmäisesti ja antamaan rauhoittavan yleisviestin”, mediatutkija, professori Anu Koivunen sanoo.

”Hän kuitenkin epäonnistuu, koska hän tulee samalla kertoneeksi, että ongelmat ratkeavat kunhan vain maahanmuutto-ongelma saadaan ratkaistuksi. Näin hän viittaa kintaalla syvemmälle yhteiskunta-analyysille siitä, mistä poliittinen väkivalta kumpuaa.”

Sipilä tuomitsi kirjoituksensa otsikossa väkivallan, vihapuheen ja rasismin. Hän kirjoitti, että kansalaisten turvallisuuden tunnetta heikentävät sekä Helsingin Asema-aukiolla että Kajaanin Otanmäellä tapahtuneet väkivallan teot.

Helsinkiläinen mies pahoinpideltiin äärioikeistolaisen Suomen vastarintaliikkeen tapahtumassa Helsingin Asema-aukiolla toissa viikon lauantaina. Mies kuoli myöhemmin saamaansa päävammaan. Lue lisää aiheesta tästä

Kajaanin Otanmäessä löytyi reilu viikko sitten surmattu mies. Teosta epäillään kahta turvapaikanhakijaa. Lue lisää tästä.

Sipilän maanantainen kirjoitus hämmensi monia lukijoita, jotka kommentoivat sitä sosiaalisessa mediassa.

”Kirjoituksen otsikko oli juuri mitä kansalaiset odottivat. Lisäksi hänellä oli vahvoja kannanottoja kuten että puhekin on teko”, puheviestinnän professori Pekka Isotalus sanoo.

”Samalla hän paljastaa, että hän yhdistää päässään nämä kaksi erilaista väkivallan tekoa toisiinsa.”

Teksti koostuu Isotaluksen mielestä irrallisista lauseista, eikä lukijalle selviä, miten nämä tapahtumat liittyvät toisiinsa.

”Jää epäselväksi, mikä se uhka oikeastaan on.”

Isotaluksen mielestä esimerkiksi presidentti Sauli Niinistö oli selkeämpi viestinnässään. ”Niinistö sanoi selvästi, että rasismi on rikos.”

Isotalus arvelee, että Sipilän epäselvyyden syynä on varovaisuus.

”Hän yrittää olla kaikille mieliksi, eikä käännä selkäänsä mihinkään suuntaan. Tämä varovaisuus vie kuitenkin terän otsikon viestiltä.”

Anu Koivusen mielestä Sipilä paljastaa olevansa rähmällään niiden ihmisten edessä, joiden mielestä erilaisten ongelmien takana on aina maahanmuutto.

”Se on samanlainen yksinkertaistus kuin sanoisi, että kaiken takana on sukupolvikonflikti.”

Koivusen ja Isotaluksen mielestä ongelmallista on myös se, että pääministeri harjoittaa yksisuuntaista viestintää.

”Hän vain ilmoittaa kantansa, eikä antaudu vuoropuheluun. Hänelle ei voi esittää selventäviä jatkokysymyksiä. Tämä lisää väärinymmärryksen riskiä”, Anu Koivunen sanoo.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat