Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaiset nuoret vaativat uusnatsistisen Vastarintaliikkeen lakkauttamista

Perussuomalaisten nuorisojärjestö lakkauttaisi äärioikeistojärjestö Suomen vastarintaliikkeen (SVL). Puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen mukaan sananvapauteen ei kuulu vapaus väkivaltaan.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Jukka Gröndahl / HS
Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen
Perussuomalaisten nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen Kuva: Jukka Gröndahl / HS

Eeva Palojärvi HS

Perussuomalaisten nuorisojärjestö vaatii uusnatsistista Suomen vastarintaliikettä (SVL ) lakkautettavaksi.

”Aatteellinen väkivalta ei missään muodossaan kuulu suomalaiseen yhteiskuntaan, ja hiljaisen hymistelyn aika on ohi”, Perussuomalaiset nuoret ilmoittaa perjantaina julkistetussa kannanotossa.

SVL-järjestö on tullut tunnetuksi Asema-aukion pahoinpitelystä. Järjestön aktiivijäsentä epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta. SVL:n mielenilmauksen yhteydessä pahoinpidelty mies kuoli viikkoa myöhemmin sairaalassa.

”Jokaisen suomalaisen on kunnioitettava Suomen lakeja tai vaihtoehtoisesti muutettava niitä parlamentaarisesti. Sananvapaus ei ole vapautta väkivaltaan, toteaa kannanotossa järjestön puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Järjestö ilmoittaa olevansa huolissaan myös vasemmistolaisen ja muun poliittisen väkivallan lisääntymisestä.

Perussuomalaiset nuoret esittää, että SVL:n lisäksi muutkin poliittiseen väkivaltaan toiminnassaan kannustavat järjestöt lakkautetaan ja niiden toiminta estetään.

Järjestö vaatii myös sulkemaan nettisivustot, joilla suunnitellaan tai mainostetaan hyökkäyksiä tekevää poliittista aktivismia, joilla kutsutaan hyökkäyksiin ja yhteiskokoontumisiin tai joilla tehdään väkivaltaa.

Järjestö vaatii niin ikään poliisille lisää rahaa poliittisen väkivallan kitkemiseen ja kovempia tuomioita väkivallasta.

Sisäministeri Paula Risikko (kok) sanoi torstaina kannattavansa rasististen liikkeiden tunnusten ja väkivaltaisten järjestöjen kieltämistä.

Risikon mukaan hallitus keskustelee maanantaina pääministerin johdolla erilaisista keinoista puuttua vihapuheeseen ja väkivaltaan kannustavien ääriliikkeiden toimintaan.

Oikaisu kello 10.30: Tarkennettu järjestön kannanottoa liittyen vaatimukseen sulkea äärijärjestöjen internetsivuja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat