Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Maatalousministeri Tiilikainen puolustaa lisätukea viljelijöille

”On ihan oikein, että hädässä olevia autetaan”, Tiilikainen sanoo.

Kotimaa
 
Miten pääkaupunkiseudun asunto-ongelma ratkaistaan, ministeri Tiilikainen?
Miten pääkaupunkiseudun asunto-ongelma ratkaistaan, ministeri Tiilikainen?
HSTV:n Studio Kulmapöydän vieraana on maatalous- ja ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen (kesk). Tiilikaisen salkkuun kuuluvat myös asuntoasiat. Studio Kulmapöydän juontavat HS:n Piia Elonen ja Paavo Teittinen.

Maatalousministeri Kimmo Tiilikainen (kesk) puolustaa hallituksen päätöksiä, joilla maatalous on pitkälti jätetty leikkausten ulkopuolelle ja viljelijöille suunnattuja tukia päinvastoin on kasvatettu.

Hallitusohjelmassa, jossa tavoitellaan yli neljän miljardin euron tasapainotusta julkiseen talouteen, maatalous on pitkälti säästetty leikkauksilta. Ensi vuoden budjetissa maataloudelle taas kohdistetaan 50 miljoonan euron kriisipaketti.

Nordean yksityistalouden ekonomistin Olli Kärkkäisen laskelmien mukaan maatalousyrittäjät ja yrittäjät ylipäänsä ovat ensi vuoden budjetin suurimpia voittajia. Viljelijöiden vuotuiset käytettävissä olevat tulos kasvavat lähes 600 eurolla.

Tiilikainen perustelee päätöksiä Venäjän vastapakotteilla, jotka kieltävät useimpien elintarvikkeiden viennin EU-alueelta Venäjälle.

”Viljelijät ovat joutuneet maailmanpolitiikan maksumiehiksi EU:n ja Venäjän välisen pakotekierteen vuoksi”, HS:n Studio Kulmapöydässä vieraillut Tiilikainen sanoo. ”Viljelijöiden tulot romahtivat viime vuonna, eikä tämä vuosi ole parempi. On ihan oikein, että hädässä olevia autetaan.”

Hänen mukaansa maatalouden kriisipaketin tarkoituksena on turvata suomalaisen ruuantuotannon jatko. Hänen mukaansa alkutuotantoa tukemalla suojellaan myös muita elintarvikealan työpaikkoja.

”Koko ruokaketjussa on 300 000 työpaikkaa. Kuinkahan niiden kävisi ilman kotimaista alkutuotantoa?”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat