Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ääriliikkeet ja väkivalta nousevat keskusteluun myös eduskunnassa – aloitteen takana kaikkien puolueiden puheenjohtajat

Kotimaa
 
Lehtikuva
Uusnatsien Suomen vastarintaliike -järjestön syyskuisessa tapahtumassa Helsingissä pahoinpideltiin mies, joka kuoli viikkoa myöhemmin.
Uusnatsien Suomen vastarintaliike -järjestön syyskuisessa tapahtumassa Helsingissä pahoinpideltiin mies, joka kuoli viikkoa myöhemmin. Kuva: Lehtikuva

Eduskuntaryhmien puheenjohtajat toivovat ajankohtaiskeskustelua ääriliikkeistä ja väkivallasta Suomessa.

Kaikkien eduskuntapuolueiden ryhmäpuheenjohtajat ovat sopineet jättävänsä aloitteen ajankohtaiskeskustelusta puhemies Maria Lohelalle (ps).

Ryhmäpuheenjohtajat korostavat perjantaina julkaistussa kannanotossa, että poliittisella väkivallalla tai epädemokraattisella toiminnalla ei ole sijaa Suomessa.

Ryhmäpuheenjohtajien mukaan myös Suojelupoliisi on jo varoittanut erilaisten ääriliikkeiden väkivallan lisääntymisestä Suomessa.

”Tällaista kehitystä ei voi hyväksyä millään tavalla. Tässä on kyse kansalaisten turvallisuudesta ja suomalaisesta demokratiasta”, ryhmyrit toteavat.

”Kaikki väkivalta on kiellettyä Suomessa, mutta kun demokratian vastaiset järjestöt alkavat käyttää väkivaltaa ja edistävät tavoitteitaan rikoksen keinoin, poliitikkojen on aika herätä ja puolustaa demokratiaa.”

Aloitteen allekirjoittajina ovat Antti Kaikkonen (kesk), Sampo Terho (ps), Kalle Jokinen (kok), Antti Lindtman (sd), Krista Mikkonen (vihr), Aino-Kaisa Pekonen (vas), Stefan Wallin (r) ja Peter Östman (kd) .

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat