Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Ilta on nyt julki: Disney kävi Inarissa tutkimassa saamelaista elämää Frozenin jatko-osaan – Saamelaiset haluavat korvauksia

Lataa HS:n digitaalinen painos nyt mobiililaitteeseesi.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Handout
Frozen sijoittuu lumiseen valtakuntaan, joka muistuttaa Norjan lappia.
Frozen sijoittuu lumiseen valtakuntaan, joka muistuttaa Norjan lappia. Kuva: Handout
Fakta

Näin saat HS Illan käyttöösi

 Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

 Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

 HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

 Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

Disneyn Frozen-hittielokuvan suunnitellaan jatko-osaa, jonka tapahtumat sijoittuvat luultavasti entistä enemmän oikean Saamenmaan näköiseen ympäristöön.

Disneyn korkea-arvoinen lähetystö kävi pari viikkoa sitten tiedonkeruumatkalla Norjan ja Suomen Lapissa. HS Ilta kertoo, mistä vierailussa oli kyse, ja miksi se ei miellyttänyt kaikkia saamelaisia.

Perjantain HS Illassa kerrotaan myös uudesta Helsingin yliopiston tutkimuksesta, jossa paljastui että Atkinsin dieetti voi vaikuttaa dramaattisesti vaikeisiin lihassairauksiin. Tutkimus piti keskeyttää alkuunsa, kun potilaat saivat lihaskipuja. Tulokset olivat silti myönteisiä.

HS Illassa paneudutaan myös monia autoilijoita askarruttaneeseen kysymykseen: kannattaako kalliimpaa 8-bensiiniä tankata? Tekniikan Maailman kattavassa tutkimuksessa selvisi, että 98-bensiinin voimin auton kulutus tippui noin 3 prosenttia. Mutta niin ikään 98:n hinta oli noin kolme prosenttia korkeampi.

Näiden ja monien muiden päivän mielenkiintoisimpien aiheiden lisäksi HS Illassa kerrotaan myös uusimmat tiedot internetyhtiön Yahoon tietokantoihin tehdystä tietomurrosta. Yahoo vahvisti torstaina, että hakkerit ovat varastaneet ainakin 500 miljoonan käyttäjän tietoja.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat