Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Mielenosoitukseen osallistunut Tarja Halonen puhui HS:lle sananvapauden rajoista: ”Jokaisella sanankäyttäjällä on vastuu”

Presidentti Halonen muistutti, että sananvapaudellakin on rajat.

Kotimaa
 
Myös presidentti Tarja Halonen osallistui Peli poikki -mielenosoitukseen
Myös presidentti Tarja Halonen osallistui Peli poikki -mielenosoitukseen
"Demokratia on joukkuepeli, jossa on tilaa ja tarvetta sekä entisille presidenteille, että katutason vaikuttajille", sanoi presidentti Tarja Halonen osallistuessaan Peli poikki -mielenosoitukseen.

Sananvapaudella on rajat, mutta niiden pitää olla mahdollisimman kaukana, sanoi presidentti Tarja Halonen lauantaina järjestetyssä Peli poikki -mielenosoituksessa.

”Jokaisella sanankäyttäjällä on vastuu. Tässä mielessä vastuun kartoittamisessa ja vahvistamisessa meidän pitää olla aika tarkkoja”, Halonen sanoi tilaisuudessa HS:lle.

Helsingissä järjestettyyn, rasismia ja poliittista väkivaltaa vastustavaan mielenosoitukseen osallistui ainakin 15 000 ihmistä. Mielenosoituksen taustalla on Asema-aukiolla aiemmin syyskuussa tapahtunut pahoinpitely. Uusnatsien mielenosoituksessa mukana olleen miehen epäillään pahoinpidelleen ohikulkijan, joka kuoli myöhemmin sairaalassa.

Tarja Halonen perusteli osallistumistaan mielenosoitukseen sillä, että ”demokratia on joukkuepeli, jossa on yhtä lailla tilaa ja tarvetta sekä meille entisille presidenteille että katutason vaikuttajille”.

”Minun mielestäni nämä mielenosoitukset kertovat sen, että ihmiset ovat yhteiskunnassa aktiivisia. Mielenosoitukset ovat sinänsä osa nykyaikaista elävää yhteiskuntaa, mutta toivottavasti tämän tyyppinen tarve ei toistu kovin usein.”

Presidentti Halonen ei halunnut ottaa kantaa siihen, pitäisikö Suomen lainsäädäntöä muuttaa äärijärjestöjen osalta.

”Minä jätän sen hallituksen ja eduskunnan pohdittavaksi”, Halonen sanoi HS:lle.

”On aina tietysti hyvä muistaa, että yksilöt tekevät rikoksia, ja sitä varten meillä on oma järjestelmä, jolla me pyrimme minimoimaan sen. Jos siitä alkaa tulla jonkin liikkeen tai ryhmän toimintatapa, niin silloin saattaa olla tarpeellista tehostaa sekä lainsäädäntöä että muita toimenpiteitä.”

Halonen muistutti, että lainsäädäntö on pohja, jonka ajantasaisuutta ja tarvetta pitää aina silloin tällöin tarkistaa.

”Loppujen lopuksi lain tekevät eläviksi ne ihmiset, jotka sitä noudattavat, tai ne valitettavat yksilöt, jotka eivät sitä noudata”, presidentti sanoi.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) lupasi lauantaiaamuna Ylen haastattelussa Kuopiossa, että äärijärjestöjä koskeviin lakeihin on tulossa muutoksia. Sipilän mukaan hallitus kertoo päätöksistä tarkemmin maanantai-iltana.

Lakimuutoksia on valmisteltu viikon verran sisäministeri Paula Risikon (kok) johdolla.

Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo vaati lauantaina kokoomuksen puoluevaltuustossa, että perussuomalaisten pitää selvittää jäsentensä mahdolliset yhteydet äärijärjestöihin.

”Minusta perussuomalaisten pitää nyt keskuudessaan käydä nämä asiat kunnolla läpi. Heidän pitää tehdä täysin selväksi, että he tuomitsevat väkivallan ja rasismin ja sen pitää näkyä heidän toiminnassaan. Suurin osa edustakuntaryhmästä ja toimijoista toimii vastuullisesti, mutta oletan että he käyvät huolella läpi nämä asiat”, Orpo sanoi.

Orpo vaati myös tehokkaampaa puuttumista vihapuheeseen. Hän kertoi myös kokoomuksen kannattavan väkivaltaisten äärijärjestöjen toiminnan kieltämistä lailla.

”Pitkällä aikavälillä vihapuhe lisää vastakkainasettelua ja väkivaltaa. Meidän on paljon laajemmin ja perinpohjaisemmin voitava puuttua vihapuheen, poliittisen väkivallan, väkivallalla uhkaamisen ja rasististen tunnusten esittämiseen.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat