Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n sunnuntainumero uudistuu lokakuussa

Viikonvaihteen lukukokemus saa pääroolin, kulttuuri ja sunnuntaisivut omilla kansillaan.

Kotimaa
 
Fakta

Mikä muuttuu?

 Sunnuntain painetun HS:n rakenne uudistuu 2. lokakuuta alkaen.

 Uutisosastot ja pääkirjoitukset ovat lehden A-osassa.

 B-osassa ovat sunnuntai, Ura&Työ ja talous.

 C-osassa ovat kulttuurin ohella mielipide, tänään, radio- ja tv sekä sää.

 D-osana ilmestyy Koti-osa.

 Muidenkin päivien lehdissä yhtenäistetään muun muassa eri osien (Torstai, Lauantai, Koti) kansi-ilmettä.

 Muutokset näkyvät myös digitaalisessa näköislehdessä.

Helsingin Sanomien painetun lehden sunnuntainumero uudistuu lokakuun alussa eli ensi viikonlopusta alkaen. Uudistettu rakenne vahvistaa sunnuntain Hesarin roolia viikonvaihteen lukemistopakettina.

Sekä sunnuntaisivut että kulttuuriosio ilmestyvät vastedes eri osissa, omilla kansillaan. Sunnuntaisivut ovat heti lehden B-osan alussa. Samasta osasta löytyvät myös taloussivut, joissa pääpaino on Ura&Työ-teemalla. Myös työpaikka- ja koulutusilmoittelu on tässä osassa.

Sunnuntain C-osa on leimallisesti kulttuuriosio, jossa kulttuurin ohella sijaitsevat muun muassa mielipidesivut, tänään-osasto sekä radio- ja tv-sisällöt. D-osana ilmestyy Koti-osio.

Lehden uutisosastot on keskitetty arkipäivien tapaan lehden A-osaan.

”Lukijamme arvostavat HS:n viikonvaihdesisältöä. Laadukkaat reportaasit, vahvat henkilöjutut ja rikas kulttuurisivusto ovat monelle viikon kohokohta, väylä irrottautua arjesta”, kertoo HS:n vastaava päätoimittaja Kaius Niemi.

”Lehden pitää tunnistaa lukijoidensa tarpeet kaikissa kanavissa. Painetulla lehdellä on eri viikonpäivinä erilainen rooli. Arkena korostuvat uutiset sekä hyöty- ja palvelusisältö. Viikonvaihteeksi odotukset kääntyvät sivistävän, palvelevan ja viihdyttävän lukemiston suuntaan”, Niemi toteaa.

Niemi uskoo, että uudistunut lehti palvelee viikonvaihdelukijoiden tarpeita entistä paremmin, olivat he 7-päiväisen lehden tai pelkän viikonlopun tilaajia.

”Sunnuntain vahvat tarinat profiloivat koko lehteä entistä vahvemmin, ja samalla kulttuuri saa paremman näkyvyyden omalla kannellaan.”

Niemen mukaan sunnuntainumeron erityisyyden vahvistaminen vastaa kansainvälistä kehitystä. Esimerkiksi Britanniassa ja Saksassa moni perinteinen laatulehti on jo vuosia eriyttänyt koko sunnuntainumeron omaksi tuotteekseen.

Uudistuksessa koko lehden ulkoasuun tehdään pieniä muutoksia. Torstai-, Lauantai- ja Koti-osien kannet saavat uuden, yhtenäisemmän ilmeen. Myös muiden osien kansissa tarjotaan selkeämpi informaatio siitä, mitä kaikkea sisältöä kyseisestä osasta löytyy.

Muutokset näkyvät myös painettua lehteä vastaavan digitaalisen näköislehden rakenteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat