Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MTV: Sisäministeri Risikko on kutsunut piispat neuvotteluun, aiheena kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden suojelu

Kansliapäällikkö Nerg Sunnuntaisuomalaisessa: Hätämajoituksen tarjoaminen antaa vääränlaisen kuvan.

Kotimaa
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Sisäministeri Paula Risikko haluaa puuttua vihapuheeseen.
Sisäministeri Paula Risikko haluaa puuttua vihapuheeseen. Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Sisäministeri Paula Risikko (kok) on MTV:n uutisten mukaan kutsunut piispat neuvotteluun. Syynä on kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden suojelu.

”Meidän lähtökohta pitää olla se, että meille ei tule tänne sellaista laittomasti maassa olevien uutta joukkoa tai nykyinen joukko kasva, vaan me saadaan vapaaehtoinen palauttaminen tyylikkäästi hoidettua”, Risikko sanoi MTV:lle.

Lähiaikoina Suomeen syntyy suuri joukko ihmisiä, joilta turvapaikka evätään ja jotka jäävät silti Suomeen. Esimerkiksi arkkipiispa Kari Mäkinen on sanonut kirkon varautuvan paperittomien henkilöiden auttamiseen ja majoittamiseen. Myös moni avustusjärjestö aikoo auttaa ilman turvapaikkaa jääviä.

Tieto Risikon neuvotteluista piispojen kanssa tuli sunnuntaina pian sen jälkeen, kun sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg oli Sunnuntaisuomalaisessa sanonut, ettei ilman turvapaikkaa jääneille pitäisi tarjota hätämajoitusta.

”Hätämajoitus antaa ihan vääränlaisen viestin. Toivoisin, että koko yhteiskunta viestisi, että näiden ihmisten kannalta on huomattavasti parempi, että he löytävät paluun kotiin”, Nerg sanoi haastattelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat