Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Pitkän linjan kokoomuslainen Antti Timonen siirtyy Kataisen kabinettiin EU-komissioon

Kataisen kabinetissa Timonen vastaa muun muassa komission suhteista EU-parlamenttiin ja viestinnästä.

Kotimaa
 

Bryssel

Pekka Mustonen
Antti Timonen
Antti Timonen

Pitkän linjan kokoomuslainen taustavaikuttaja Antti Timonen on nimitetty Euroopan komission varapuheenjohtajan Jyrki Kataisen kabinetin jäseneksi. Hän aloittaa tehtävässään lokakuun alussa.

Timonen, 41, on EU-parlamentin suurimman ryhmän, keskustaoikeistolaisen EPP:n, puheenjohtajan Manfred Weberin kabinetin jäsen ja EPP-ryhmän viestintästrategiayksikön päällikkö.

Kataisen kabinetissa Timonen vastaa muun muassa komission suhteista EU-parlamenttiin ja viestinnästä.

Kataisen kabinetista avautui paikka, kun kabinetin jäsen Aura Salla siirtyy lokakuussa komission puheenjohtajan Jean-Claude Junckerin alaisen strategiakeskuksen tehtäviin.

Timonen kertoo olleensa kokoomuksen jäsen jo 25 vuotta. Hän on aiemmin työskennellyt muun muassa Eurooppa- ja ulkomaankaupppaministeri Alexander Stubbin lehdistöavustajana ja kokoomusmeppi Piia-Noora Kaupin poliittisena avustajana.

Antti Timonen hehkuttaa uutta pomoaan Kataista mieheksi, ”jonka tiedän sydämestään rakentavan parempaa huomista”.

Erityisen innostunut Timonen on Kataisen johdolla lanseeratusta EU:n investointirahastosta, jolla pyritään saamaan aikaan satojen miljardien eurojen investoinnit EU-maiden yrityksiin.

”Joskus abstraktilta tuntuva politiikka muuttuukin hyvin konkreettiseksi, kun EU:n takuun avulla yksityiset investoinnit saavat projektit käyntiin ja tuloksena on pysyviä työpaikkoja”, Timonen sanoo.

Timosen mielestä EU on nyt erityisen suurissa vaikeuksissa, ja niistä Britannian EU-ero on vain yksi.

”Kasvua ja työpaikkoja edistäviä kauppasopimuksia haastetaan, populismi ja suoranainen rasismi nostavat päätään, oikeusvaltion periaatteet ovat uhattuina niin EU:n jäsenvaltioissa kuin lähialueillamme, asiantuntemukseen ei haluta uskoa, muuttoliike pelottaa ja islamistiterrorismi on tuonut uudenlaiset turvallisuushaasteet koko Euroopalle”, Timonen luettelee.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat