Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Monacon ruhtinas antaa rahaa Lapin yliopistolle – tukenut ennen muun muassa poronhoidon tutkimusta

Albert II on tukenut jo kymmenen vuoden ajan ympäristönsuojelua ja ilmastonmuutosta koskevaa tutkimusta perustamansa säätiön kautta.

Kotimaa
 
Fabrice Coffrini / Reuters
Prinssi Albert Olympiakomitean kokouksessa Rio de Janeirossa elokuussa.
Prinssi Albert Olympiakomitean kokouksessa Rio de Janeirossa elokuussa. Kuva: Fabrice Coffrini / Reuters

Lapin yliopisto on saanut merkittävän lahjoituksen Monacon ruhtinas Albert II:n -säätiöltä. Lahjoitus on suurimpia Lapin yliopiston saamista yksittäisistä lahjoituksista, yliopisto kertoi maanantaina tiedotteessaan.

Lahjoituksen suuruus on 100 000 euroa. Ruhtinaan säätiö haluaa kohdistaa lahjoituksen arktiseen koulutuksen ja tutkimukseen.

Lahjoitus ei ole yllätys, koska Monacon hallitsija Albert II on tukenut jo kymmenen vuoden ajan ympäristönsuojelua ja ilmastonmuutosta koskevaa tutkimusta perustamansa säätiön kautta.

Ruhtinas Albert II on osallistunut useisiin Arktisen yliopiston järjestämiin tapahtumiin. Yliopiston kansainvälisten asiain johtaja Outi Snellman sanoo, että yliopisto on ollut mukana järjestämässä useita ruhtinaan käyntejä Lapissa.

”Hänen kiinnostuksensa arktisiin asiohin juontaa juurensa ilmeisesti siihen, että hänen esi-isänsä on ollut tutkimusmatkailija ja käynyt pohjoisilla alueilla”, Snellman kertoo.

Albert on edellisen ruhtinaan Rainier III:n ja hänen vaimonsa, näyttelijä Grace Kellyn ainoa poika.

Ruhtinaan säätiö on perustettu kesäkuussa 2006. Se painottaa toiminnassaan kestävää kehitystä ja oikeudenmukaisuutta. Se tukee ilmastonmuutokseen, vesistöihin ja biodiversiteettiin liittyviä innovatiivisia ja eettisiä ratkaisuja, Lapin yliopiston tiedotteessa sanotaan.

Säätiö on tukenut jo vuosien ajan myös pohjoisen ympäristöä ja kansoja. Rahaa ovat saaneet esimerkiksi poronhoidon tutkimus ja koulutus sekä arktisen luonnon muutokseen liittyvää tiedeviestintä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat