Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

IL: Lastensuojeluyksiköstä Seinäjoella luvatta viedyt venäläislapset takaisin viranomaisten huostassa

Lastensuojeluyksiköstä Seinäjoelta viedyt kolme venäläislasta on maanantaina saatu takaisin viranomaisten huostaan.

Kotimaa
 

Lastensuojeluyksiköstä Seinäjoelta luvattu viedyt kolme venäläislasta on maanantaina saatu takaisin viranomaisten huostaan, kertoo Iltalehti.

Lehden mukaan sosiaaliviranomaiset saivat viime perjantaina viedyt kolme venäläislasta takaisin maanantai-iltana noin kello 18. Sosiaaliviranomaiset tiesivät lasten sijainnin jo viikonloppuna.

Keskusrikospoliisi jatkaa tapauksen tutkintaa, mutta ei voi maanantaina voinut juuri kertoa, mitä tutkinnassa on ilmennyt.

”Tutkinta etenee normaalisti, mutta en voi kommentoida tutkinnan sisältöä”, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mika Ihaksinen keskusrikospoliisista.

Lasten tapaus on synnyttänyt paljon uutisointia Venäjällä, sillä lapset ovat venäläisten vanhempien ja siis Venäjän kansalaisia. Tapaus on saanut jo pienen lapsikiistan piirteitä Suomen ja Venäjän välille.

Lapset olivat kiireellisesti sijoitettuina vastaanottokotiin, josta heidät noudettiin Ihaksisen mukaan lapset vietiin sijoituspaikastaan luvatta. Asiaa tutkitaan omavaltaisena huostaanottona eikä poliisi kommentoi, ketä tai keitä siinä epäillään. Asia muuttuisi lapsikaappaukseksi vasta, jos lapset ylittäisivät Suomen rajat. HS:n tiedon mukaan lasten vanhemmat ovat eronneet.

”Tutkimme nyt keitä henkilöitä tähän liittyy”, Ihaksinen sanoo.

Sosiaali- ja terveysministeriö julkaisi maanantaina tiedotteen, jossa se muun muassa taustoittaa asiaan liittyvää lainsäädäntöä ja toteaa Suomen olevan oikeusvaltio. Se myös korostaa, että Suomessa lastensuojelun tarkoituksena on aina turvata lapsen etu ja turvallinen kasvuympäristö. Kevyin perustein Suomessa ei lapsia oteta huostaan, se summaa.

”Viranomaiset tekevät lasta koskevat toimenpiteet ja päätökset aina lapsen edun näkökulmasta. Lapsia ei sijoiteta kiireellisesti kodin ulkopuolelle ilman syytä tai kansalaisuuden perusteella. Lapsen huostaanotto vanhemmilta on viimeinen keino. Siihen turvaudutaan vasta silloin, jos muut keinot eivät riitä ja siihen on lainmukaiset perusteet”, ministeriö selvittää tiedotteessaan.

Samoin se muistuttaa, etteivät viranomaiset voi kommentoida yksittäisiä lastensuojelutapauksia.

”Suomen lainsäädäntö varjelee tiukasti sosiaali- ja terveydenhuollon asiakkaan yksityisyyden suojaa. Suomessa katsotaan, että yksittäisten lasten henkilötietojen ja taustojen tuominen julkisuuteen ei ole lapsen edun mukaista.”

Ministeriö myös toteaa, että ulkoministeriö on tietoinen asiasta ja se on ollut yhteydessä Venäjän suurlähetystöön.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat