Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Arkkipiispa Mäkinen: Tapaaminen ministeri Risikon kanssa on tarpeellinen – ”turvapaikkapolitiikkaan liittyy useita teemoja, joista on hyvä keskustella”

Sisäministeriön mukaan kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille ei pidä tarjota hätämajoitusta, koska se antaa ”ihan vääränlaisen viestin”.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / lehtikuva
Arkkipiispa Kari Mäkinen.
Arkkipiispa Kari Mäkinen. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / lehtikuva

Arkkipiispa Kari Mäkisen mukaan tapaaminen sisäministeri Paula Risikon (kok) kanssa on tarpeellinen.

Risikko kertoi sunnuntaina MTV3:n uutisille, että aikoo tavata piispat tämän syksyn aikana. Syynä on se, että arkkipiispa Kari Mäkinen kertoi jo keväällä kirkon varautuvan suojelemaan turvapaikanhakijoita, jotka saavat kielteisen turvapaikkapäätöksen.

Sisäministeriöstä on korostettu, että humanitaarinen apu on viranomaisten vastuulla. Risikon mukaan vapaaehtoistyö ei saa sotkea virallista järjestelmää.

”Tapaamisesta (Risikon kanssa) on sovittu jo aiemmin. Se on myöhemmin syksyllä”, Mäkinen toteaa.

Mäkinen ei antanut HS:lle aiheesta haastattelua, vaan välitti vastaukset kysymyksiin tekstiviestillä avustajansa kautta.

Mäkisen mukaan Risikon tapaamisen aiheena on turvapaikkatilanne, mutta tarkempaa asialistaa ei vielä ole.

”Pidän tapaamista tarpeellisena”, Mäkisen viestissä todetaan.

”Turvapaikkatilanteeseen ja turvapaikkapolitiikkaan liittyy useita teemoja, joista on hyvä keskustella vastaavan ministerin kanssa”, Mäkinen kirjoittaa.

Risikon tapaamisen taustalla on huoli siitä, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet jäävät Suomeen päätöksestä huolimatta. Sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg toivoi sunnuntaina Sunnuntaisuomalaisen haastattelussa, ettei kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille tarjottaisi hätämajoitusta.

Nergin mukaan järjestöjen tarjoama apu ”antaa ihan vääränlaisen viestin”.

Paperittomien joukon epäillään kasvavan sitä mukaan, kun kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet saavat hallinto-oikeudesta päätöksiä valituksistaan.

”Meidän lähtökohta pitää olla se, että meille ei tule tänne sellaista laittomasti maassa olevien uutta joukkoa tai nykyinen joukko ei kasva, vaan me saadaan vapaaehtoinen palauttaminen tyylikkäästi hoidettua”, sisäministeri Risikko sanoi MTV3:n haastattelussa.

Arkkipiispa Mäkinen sanoi keväällä MTV3:n haastattelussa, että kirkossa on varauduttu kielteisiin päätöksiin, joita monet turvapaikanhakijat tämän vuoden aikana saavat. Tämä voi johtaa paperittomiksi jääneiden ”katoamisiin” ja uuden turvapaikan etsimiseen seurakunnista.

”Tilanteesta on keskusteltu. Kirkon ovet eivät ole kiinni”, Mäkinen sanoi tuolloin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat