Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomessa tehtiin salaisia ohjuskokeita, joilla selvitettiin Ukrainassa pudotetun lentokoneen kohtaloa

Yle: Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen vahvistaa tiedon ohjuskokeista.

Kotimaa
 
MAXIM ZMEYEV / Reuters
Venäläinen Buk-ilmantorjuntajärjestelmä näytillä Jeiskissä Venäjällä elokuussa 2015.
Venäläinen Buk-ilmantorjuntajärjestelmä näytillä Jeiskissä Venäjällä elokuussa 2015. Kuva: MAXIM ZMEYEV / Reuters

Suomessa on tehty salaisia ohjuskokeita liittyen malesialaisen matkustajakoneen alasampumiseen Itä-Ukrainassa kesällä 2014, kertoo hollantilainen sanomalehti De Telegraaf lähteenään tutkintaa lähellä ollut taho. Lehti ei kerro testien tarkempaa paikkaa tai ajankohtaa.

Eduskunnan ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Matti Vanhanen vahvisti tiistaina iltapäivällä Ylelle, että Suomessa on tehty ohjuskokeita.

”On tehty. En tiedä, kuinka salaisia ne ovat, kun lehdistökin niistä kertoo”, Vanhanen sanoi.

”Olen ymmärtänyt, että niillä pyritään hankkimaan todistusaineistoa tai ylipäätään aineistoa siihen, mitä jäämiä ohjuksista saattaa jäädä.”

Puolustusvoimat ei kommentoi asiaa mitenkään, sanoo tiedotuspäällikkö Eero Karhuvaara pääesikunnasta HS:lle.

Suomen viranomaiset ovat antaneet Hollannin viranomaisille virka-apua, kommentoi keskusrikospoliisi (krp) HS:lle. Krp ei kuitenkaan voi antaa tarkempaa tietoa virka-avun sisällöstä. Krp vahvisti virka-avun antamisen myös viestipalvelu Twitterissä.

De Telegraafin mukaan rikostutkijat selvittivät Suomessa tehtyjen kokeiden avulla, että kone pudotettiin venäläisellä Buk-ilmatorjuntaohjuksella. Samaan johtopäätökseen tuli vuonna 2015 valmistunut onnettomuustutkinta.

Suomeen Buk-ilmatorjuntajärjestelmä saapui vuonna 1996 Neuvostoliitolta jääneiden velkojen kuittauksena. BUK-M1 hankittiin Helsingin ilmapuolustusta varten. HS kertoi järjestelmästä tarkemmin heinäkuussa 2014.

Hollantilaislehden uutisesta kertoi Suomessa ensin STT, jonka juttu on julkaistu esimerkiksi sanomalehti Karjalaisen sivuilla.

Malesia Airlinesin Boeing 777-200 -mallinen lentokone oli matkalla Amsterdamista Kuala Lumpuriin, kun se putosi Ukrainan yllä 17. heinäkuuta 2014.

Kaikki koneessa olleet 298 ihmistä kuolivat. Suurin osa heistä oli hollantilaisia.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat