Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

MV-lehden Ilja Janitskinia esitetään vangittavaksi poissaolevana

Syyttäjä haluaa etsintäkuuluttaa Janitskinin, koska häntä ei ole saatu kuulusteltua.

Kotimaa
 

MV-lehden ylläpitäjää Ilja Janitskinia haetaan vangittavaksi poissaolevana Helsingin käräjäoikeudessa. Vangitsemista käsitellään perjantaina iltapäivällä.

Janitskin on ainakin aiemmin oleskellut Espanjassa. Jos hänet vangitaan poissaolevana, hänet voidaan etsintäkuuluttaa. Syyttäjä Heikki Wendorfin mukaan Janitskin halutaan etsintäkuuluttaa, koska häntä ei ole saatu kuulusteltua häneen kohdistuvista rikosepäilyistä.

Janitskinia epäillään käräjäoikeuden diaaritietojen mukaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, rahankeräysrikoksesta, rahapelirikoksesta, törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, salassapitorikoksesta ja tekijänoikeusrikoksesta.

Tutkinnanjohtaja Harri Saaristola Helsingin poliisista kertoo, että MV-lehteen liittyvä tutkinta on pitkällä, mutta pääepäiltyä ei ole saatu kuultua.

MV-lehdestä tehtyjä kymmeniä rikosilmoituksia tutkiva poliisi epäilee, että MV-lehti on julkaissut muun muassa perättömiä ja vääristeltyjä juttuja.

Helsingin poliisilaitos haki loppukesällä käräjäoikeudelta päätöstä velvoittaa Suomessa toimivia yrityksiä OVH Hosting, Net9 ja NP Networking keskeyttämään liikenteen ip-osoitteesta, jonka kautta Ilja Janitskin ja hänen yrityksensä K1 Solutions julkaisee MV-lehteä ja Uber Uutiset -sivustoa. Helsingin käräjäoikeus kuitenkin hylkäsi elokuussa poliisin vaatimuksen estää pääsy MV-lehden ja Uber Uutisten verkkojulkaisuihin.

Käräjäoikeuden hylkäävä päätös perusteluineen oli salainen. Oikeus määräsi jo aiemmin asian käsittelyn salaiseksi poliisin pyynnöstä.

HS:n haastattelema valtakunnansyyttäjä Matti Nissinen arvioi toukokuun alussa, että rikostutkinnasta tulee oikeudellisesti ja tutkinnallisesti vaikea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat