Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Bensiinin veronkorotus nostaa autoilun hintaa – katso laskurista, paljonko kukkarosi kevenee

Eduskunta sai käsittelyynsä hallituksen esityksen polttonesteiden verojen korotuksista.

Kotimaa
 
Sari Gustafsson / Lehtikuva
Bensiinin vero nousee ensi vuonna.
Bensiinin vero nousee ensi vuonna. Kuva: Sari Gustafsson / Lehtikuva

Hallitus esittää polttonesteiden veroihin korotuksia, jotka lisäävät autoilun kustannuksia ensi vuonna muutamalla kymmenellä eurolla.

Bensiinin vero nousee 2,2 senttiä litralta ja dieselöljyn 2,41 senttiä litralta. Bensiinikäyttöisen auton käyttökustannukset nousevat noin 31 euroa, jos sillä ajetaan vuodessa 20 000 kilometriä ja keskikulutus on seitsemän litraa satasella. Dieselkäyttöisellä autolla lisämaksu olisi samoilla oletuksilla 34 euroa vuodessa.

Kirjoitus jatkuu laskurin jälkeen.

 

Bensiinin ja sitä korvaavien biopolttoaineiden vero nousisi keskimäärin kolme prosenttia ja dieselöljyn ja sitä korvaavien biopolttoaineiden verotaso noin viisi prosenttia.

Korotukset sisältyvät hallituksen budjettiesitykseen. Eduskunta sai lakiesityksen veronkorotuksista lähetekeskusteluun tiistaina.

Polttonesteiden veronkorotukset eivät ole ainoita autoilun hintaa nostavia päätöksiä. Hallitus on päättänyt nostaa ajoneuvoveroa noin 36,5 eurolla ensi vuonna.

Polttonesteiden veronkorotuksilla hallitus havittelee ensi vuonna 90 miljoonan euron lisätuloa.

Samalla hallitus nostaa lämmityspolttoaineiden veroja. Lämmitys-, voimalaitos- ja työkonepolttoaineiden vero nousisi keskimäärin seitsemän prosenttia. Vuonna 2017 näiden verotuoton arvioidaan kasvavan noin 46 miljoonaa euroa.

Liikenne- ja lämmityspolttoaineiden valmisteverotuksessa painopiste siirtyy hiilidioksidiveron suuntaan. Se parantaa vähähiilisten liikenne- ja lämmityspolttoaineiden, uusiutuvan energian ja myös yhdistetyn sähkön- ja lämmöntuotannon asemaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat