Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Poliisille luovutettiin keräyksessä 369 asetta ja yli tuhat kiloa patruunoita – noin puolet aseista oli luvattomia

Laittomia aseita ja räjähteitä sai luovuttaa keräyksessä poliisille ilman rangaistuksen vaaraa. Näin haluttiin saada luvattomia ja huonokuntoisia aseita, ammuksia ja räjähteitä pois ihmisiltä, jotta ne eivät aiheuta vahinkoja tai päädy vääriin käsiin.

Kotimaa
 
Ville Honkonen
Poliisi järjestää asekeräyksiä muutaman vuoden välein. Poliisin mukaan keräyksessä saadut räjähteet ja patruunat hävitetään. Valtaosa aseista päätyy romuraudaksi.
Poliisi järjestää asekeräyksiä muutaman vuoden välein. Poliisin mukaan keräyksessä saadut räjähteet ja patruunat hävitetään. Valtaosa aseista päätyy romuraudaksi. Kuva: Ville Honkonen

Poliisille tuotiin muun muassa 369 asetta ja yli tuhat kiloa patruunoita 12.–19. syyskuuta Kanta- ja Päijät-Hämeessä järjestetyn keräyksen aikana.

Hämeen poliisin ja Puolustusvoimien järjestämän keräyksen aikana sai luovuttaa aseita, aseen osia sekä ammuksia ja räjähteitä. Luvattomia aseita ja räjähteitä sai luovuttaa ilman rangaistusta, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Kansalaiset saivat luovuttaa myös luvallisia aseita, kun halusivat niistä eroon.

369:sta poliisille tuodusta aseesta noin puolelle ei ollut asianmukaista lupaa.

Puolustusvoimien hävitettäväksi keräyksessä kertyi nettopainoltaan 1 046 kiloa patruunoita ja 115 kiloa pyroteknisiä tuotteita, esimerkiksi ilotulitteita ja hätäraketteja. Lisäksi keräyksessä poliisille tuotiin myös muun muassa siviilikäyttöön tarkoitettuja räjähteitä.

Keräyksen aikana Puolustusvoimat tuhosi räjäyttämällä 24 kohdetta.

Laittomia aseita tai räjähteitä sai luovuttaa poliisille ilman rangaistuksen vaaraa siksi, että näin haluttiin saada luvattomia ja huonokuntoisia aseita, ammuksia ja räjähteitä pois ihmisiltä, jotta ne eivät aiheuta vahinkoja tai päädy vääriin käsiin.

Keräyksessä saadut räjähteet ja patruunat hävitetään, poliisi kertoo. Valtaosa aseista päätyy romuraudaksi, ja muutaman poliisi myy huutokaupassa.

Poliisi järjestää kyseisiä armonvuosikeräyksiä muutaman vuoden välein.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat