Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Kokoomuksen taustajoukoissa iso myllerrys – Petteri Orpon ykkösavustaja Joonas Turunen siirtyy johtajaksi Mehiläiseen

Myös valtiosihteeri Olli-Pekka Heinonen jättää hallituksen, sillä hänet nimitetään huomenna torstaina opetushallituksen pääjohtajaksi.

Kotimaa
 
Valtioneuvoston kanslia
Joonas Turunen
Joonas Turunen Kuva: Valtioneuvoston kanslia

Kokoomuksen ministeriryhmän ykkösavustaja Joonas Turunen jättää tehtävänsä.

Yksityinen terveydenhuoltoyhtiö Mehiläinen tiedotti keskiviikkona, että Turunen siirtyy sen liiketoiminnan kehityspäälliköksi yhtiön perusterveydenhuolto ja ulkoistukset -liiketoimintayksikköön.

Mehiläisen tiedotteen mukaan Turunen työskentelee liiketoiminnan kehitys- ja myyntityössä työelämäpalveluiden ja ulkoistuspalveluiden alueilla.

Turunen aloittaa uudessa työssään lokakuun puolivälissä.

Tiedossa on suurempikin muutos kokoomuksen taustajoukoissa, sillä HS:n tietojen mukaan huomenna torstaina hallitus päättää Olli-Pekka Heinosen (kok) nimittämisestä opetushallituksen pääjohtajaksi.

Heinonen toimii nyt kokoomuksen hallitusryhmän valtiosihteerinä.

Heinosen ja Turusen lähtö hallituksen taustajoukoista on iso muutos.

Turunen on toiminut kokoomuksen ministeriryhmän erityisavustajana eli kaikkien kokoomusministereiden avustajien johtajana. Turusella on ollut keskeinen rooli hallituksen politiikan taustavalmistelussa.

Hallituspuolueiden ykkösavustajien tehtävä on sovitella hallituspuolueiden näkemyksiä yhteen.

Olli-Pekka Heinonen aloitti valtiosihteerinä maaliskuussa 2012, kun silloinen pääministeri Jyrki Katainen (kok) nimitti hänet pääministerin valtiosihteeriksi. Sittemmin hän on toiminut Alexander Stubbin ja nyt myös Petteri Orpon poliittisena valtiosihteerinä.

Aiemmin Heinonen on toiminut kansanedustajana, ministerinä ja Ylen johtajana.

Turusen ohella useampikin kokoomusvaikuttaja on siirtynyt viime aikoina yksityisiin lääkärifirmoihin. Näitä ovat muun muassa Lasse Männistö ja Laura Räty.

”Tartun innolla uusiin haasteisiin työurallani. Sosiaali- ja terveysalan merkitys korostuu entisestään tulevina vuosina, kun palveluiden tarve väestön ikääntymisen myötä kasvaa ja laadulle asetetaan entistä enemmän odotuksia”, Turunen toteaa Mehiläisen tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat