Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomen sekava työttömyysturva vaatisi nyt ison remontin eikä uusia monimutkaisia tiukennuksia

SAK ja Akava olivat vielä keskiviikkoaamuna valmiita poistumaan hallituksen asettamasta työllisyystyöryhmästä, mutta päättivät sittenkin jatkaa.

Kotimaa
 

SAK ja Akava olivat vielä keskiviikkoaamuna valmiita poistumaan hallituksen asettamasta työllisyystyöryhmästä, mutta päättivät sittenkin jatkaa.

Työryhmän tarkoitus on kannustaa etsimään töitä. Se hoidettaisiin niin, että työttömyysturva heikkenisi, jos työtön ei ole tarpeeksi aktiivinen.

SAK:n näkökulmasta on käsittämätöntä, että Suomeen on nyt tulossa kaksi toisistaan erillistä työttömän karenssijärjestelmää. Toisessa työtön voi saada 30 päivän karenssin, jos hän ei toteuta työllistämissuunnitelmaa. Sitä kontrolloidaan haastatteluilla. Vastuu on TE-toimistoilla. Uudesta leikkurista päättäisi työttömyyskassa tai Kela.

SAK ajaa karenssijärjestelmien yhdistämistä niin, ettei karenssien määrä lisäänny.

SAK jäi ryhmään, koska hallitus muun muassa lupasi, että työryhmässä käydään läpi monimutkaisen karenssijärjestelmän toimivuutta. Työryhmä alkaa myös pohtia uudelleen, miten työttömyysturvan ehdoja voisi höllentää, jotta työttömänä voisi opiskella tehokkaammin. Tätä ovat vaatineet kaikki palkansaajajärjestöt.

Uhkaukset siis toimivat, sillä työttömyysturvan heikennys on hallitukselle poliittisesti helpompi, jos tiukennuksessa on työmarkkinajärjestöjen siunaus.

Aikataulussa eli parissa päivässä purukumilla sieltä täältä paikattua sekavaa työttömyysturvajärjestelmää ei näin laajasti uusita, vaikka suurremonttia järjestelmä juuri kaipaisi työttömien ja kansantalouden takia. Työttömyysturva uhkaa nyt vain monimutkaistua lisää, eikä se ole kenenkään etu.

Nyt näyttää siltä, että joko työryhmä saa lisäaikaa tai hallitus uusii työttömyysturvan ilman työmarkkinajärjestöjen tukea.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat