Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

VR parantaa junayhteyksiä monin paikoin joulukuussa – liikenne jatkuu uhanalaisilla reiteillä

VR ja ministeriö pääsivät sopimukseen tappiollisista reiteistä - VR parantaa liikennöintiä myös kaupallisilla linjoilla.

Kotimaa
 
Roni Rekomaa / Lehtikuva
Uusi päätös velvoiteliikenteestä lisää 80 junavuoroa viikossa kaukoliikenteessä, sekä kasvattaa Etelä-Suomen lähi- ja taajamajunaliikenteen vuorojen määrää 159 vuorolla viikossa. Kuva Hyvinkään juna-asemalta viime vuoden elokuulta.
Uusi päätös velvoiteliikenteestä lisää 80 junavuoroa viikossa kaukoliikenteessä, sekä kasvattaa Etelä-Suomen lähi- ja taajamajunaliikenteen vuorojen määrää 159 vuorolla viikossa. Kuva Hyvinkään juna-asemalta viime vuoden elokuulta. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

VR ja liikenne- ja viestintäministeriö ovat päässeet sopimukseen, jolla turvataan junaliikenteen jatkuminen uhanalaisilla rataosuuksilla. HS ennakoi sopimusta jo aiemmin torstaina.

VR kertoi torstaina, että joulukuussa junayhteydet paranevat monin paikoin sellaisilla tappiollisilla reiteillä, joita ministeriö velvoittaa VR:ää hoitamaan vastineeksi junaliikenteen yksinoikeudelle.

VR kertoo myös samaan aikaan toteuttavansa monia asiakkaiden toivomia muutoksia omilla kaupallisilla reiteillään.

Uusi päätös velvoiteliikenteestä lisää 80 junavuoroa viikossa kaukoliikenteessä, sekä kasvattaa Etelä-Suomen lähi- ja taajamajunaliikenteen vuorojen määrää 159 vuorolla viikossa.

”Joulukuussa voimme vastata moniin toiveisiin ja parantaa alueellisia kulkuyhteyksiä merkittävästi, sanoo VR:n matkustajaliikenteen johtaja Maisa Romanainen.

Ministeriö voi velvoittaa VR:ää liikennöimään tappiollisia junavuoroja enintään 20 miljoonan euron tappioon saakka vuodessa.

Velvoiteliikenteessä Lahti–Riihimäki reitille palautetaan tunnin vuoroväli. Lisäys on 110 vuoroa viikossa eli liikenne tuplaantuu.

Helsinki-Riihimäki (R) ja Helsinki-Lahti (Z) -linjoille lisätään vuoroja aamuihin, iltoihin ja viikonloppuihin yhteensä 25 vuoroa viikossa.

Riihimäki–Hämeenlinna–Tampere -taajamaliikennettä täydennetään neljällä junavuorolla, kun molempiin suuntiin lisätään uusi aamuvuoro ja myöhään illalla kulkeva vuoro.

Kaukoliikenteessä Joensuu–Pieksämäki -välin liikennöintirakennetta muutetaan. Jatkossa välillä kulkee kaksi junaparia päivässä.

Tampereen ja Keuruun välinen junaliikenne palautetaan entiselle tasolle 40 vuoroon viikossa nykyisten 24 sijaan.

Savonlinna–Parikkala väliä täydennetään aamu- ja iltajunalla kumpaankin suuntaan. Tämä mahdollistaa aamuyhteyden Savonlinnasta Helsinkiin ja iltayhteyden Helsingistä.

Kuopio-Kouvola -välille lisätään kuudesti viikossa yksi vuoro molempiin suuntiin: aamuvuoro Kuopiosta ja iltavuoro takaisin Kouvolasta.

Tampereelta Poriin liikennöidään myös yksi lisävuoro aamusta ja paluuvuoro alkuiltapäivästä.

Turun yöjunaliikenne sekä Helsinki–Kolari ja Helsinki–Rovaniemi -sesonkiliikenne sisällytetään velvoiteliikenteeseen.

Kaupallisen liikenteen reiteillään VR nopeuttaa yhteyksiä Helsingin ja Oulun välillä. Nopeimmillaan matka taittuu jo alle viiteen ja puoleen tuntiin.

Imatralle on tulossa uusi varhainen aamuyhteys Helsinkiin ja Seinäjoki–Vaasa -välillä lisätään uusia vuoroja iltaan ja aamuun.

Yleisöpalautetteen pohjalta sekä Kirkkonummi että Pännäinen saavat lisäpysähdykset aamuun ja iltapäivään/iltaan. Lapualla ja Kauhavalla alkaa pysähtyä yöjuna molempiin suuntiin.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat