Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Turvapaikanhakijat saavat jäädä asumaan Kyyjärvelle, vaikka vastaanottokeskus suljetaan

Kyyjärven kunnanvaltuusto on jo aiemmin päättänyt tarjota 20 kuntapaikkaa oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille

Kotimaa
 

Yli 50 turvapaikanhakijaa jatkaa asumistaan Kyyjärvellä Keski-Suomessa, vaikka Maahanmuuttovirasto sulkee marraskuussa Kyyjärven vastaanottokeskuksen. Maahanmuuttovirasto tiedotti asiasta torstaina.

Maahanmuuttovirasto ilmoitti keväällä lakkauttavansa SPR:n ylläpitämän Kyyjärven vastaanottokeskuksen, jossa asui 70 turvapaikanhakijaa.

Lopetusuutinen herätti Kyyjärvellä paikallisissa asukkaissa voimakkaan vastarinnan. 1 400 asukkaan keskisuomalaisessa kunnassa paikalliset ovat tehneet aktiivista vapaaehtoistyötä turvapaikanhakijoiden parissa. Turvapaikanhakijoilla on paljon ystäväperheitä, ja yritykset ovat tarjonneet heille mahdollisuuksia työllistyä.

Turvapaikanhakijoista on tullut merkittävä ja näkyvä osa pienen kunnan arkea. HS uutisoi asiasta kesäkuussa.

Maahanmuuttovirasto on lopettanut vastaanottokeskuksia, koska turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut merkittävästi viime syksystä.

Kyyjärvenkään kohdalla Maahanmuuttovirasto ei peru lakkautuspäätöstä. Kyyjärven turvapaikanhakijat siirtyvät Saarijärven vastaanottokeskuksen alaisuuteen, mutta he voivat yhä asua Kyyjärvellä turvapaikkahakemustensa käsittelyn ajan.

Maahanmuuttoviraston mukaan pitäjään jää perheitä ja aikuisia, joilla on työpaikka tai muu vahva side paikkakuntaan.

Kyyjärven kunnanvaltuusto on jo aiemmin päättänyt tarjota 20 kuntapaikkaa oleskeluluvan saaneille turvapaikanhakijoille. Kunnanjohtaja Eero Ylitalo arvioi, että paikkoja voidaan tarvittaessa lisätä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat