Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jari Aarnion ja ”Suomen kovimman rikollisvaikuttajan” bisneskumppanuus on Trevoc-tuomion pihvi – ja samalla kylmäävä tieto

Huumepoliisin päällikkö piti itselleen sopivana liikekumppanina miestä, jota hän itse on kuvaillut Suomen vaarallisimman rikollisjärjestön johtajaksi.

Kotimaa
 
Trevoc-jutun pihvi oli Aarnion ja rikollispomon liikekumppanuus
Trevoc-jutun pihvi oli Aarnion ja rikollispomon liikekumppanuus
Helsingin hovioikeus arvioi perjantaina tapahtumien kulkeneen Trevoc-vyyhdissä suunnilleen niin kuin käräjäoikeus aiemmin arvioi. Juuri näyttöön sisältyy koko jutun kylmäävin tieto: Helsingin huumepoliisin silloinen päällikkö Jari Aarnio piti itselleen sopivana bisneskumppanina miestä, jota hän on kuvaillut Suomen vaarallisimman rikollisjärjestön johtajaksi.

Helsingin hovioikeus kovensi perjantaina Jari Aarnion Trevoc-tuomiota selvästi. Käräjäoikeuden määräämän vuoden ja kahdeksan kuukauden ehdottoman vankeusrangaistuksen sijasta Aarnio sai kolme vuotta vankeutta.

Jutun näyttöä eli tapahtumien kulkua molemmat oikeusasteet arvioivat samalla tavalla. Ero tuli oikeudellisen puolen arvioinnista eli siitä, mihin rikoksiin oli syyllistytty. Käräjäoikeuden mukaan kyse oli vain törkeästä virka-aseman väärinkäyttämisestä, mutta hovioikeudessa syyttäjä voitti täystyrmäyksellä. Kyse oli myös törkeästä lahjuksen ottamisesta ja törkeästä petoksesta.

Trevoc-sotku on oikeudellisesti kimurantti. Osapuolet saattavat sen takia yrittää viedä vielä korkeimman oikeuden arvioitavaksi, mihin rikoksiin asiassa on syyllistytty – vai onko mihinkään.

Sen sijaan jutun näyttöpuoli, siis tapahtumien kulku, on todennäköisesti ratkaistu nyt lopullisesti. Korkein oikeus ei käsittele näyttökysymyksiä kuin poikkeuksellisissa tapauksissa.

Juuri näyttöön sisältyykin Trevoc-jutun pihvi: Helsingin huumepoliisin päälliköllä oli yhteisiä bisneksiä Suomen alamaailman johtohahmon kanssa.

Jari Aarnio itse on kuvaillut bisneskumppaniaan Keijo Vilhusta ”Suomen vaarallisimman rikollisjärjestön johtajaksi”. Hänen mukaansa Vilhunen on ”Suomen kovimpia, jollei kovin rikollisvaikuttaja”.

Tätä miestä Aarnio siis piti itselleen sopivana liikekumppanina. Tämä on kylmäävä tieto. Sitä voi pitää nyt myös varmana tietona. Kuusi ammattituomaria – kolme käräjäoikeudessa ja kolme hovioikeudessa – on arvioinut Trevoc-jutun näytön, ja kaikki olivat yksimielisiä Aarnion ja Vilhusen yhteydenpidon luonteesta.

Jutun juridinen puoli – rikosnimikkeet ja rangaistus – on tämän tiedon rinnalla pelkkää taustakohinaa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat