Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joutsenossa teinitytön murhanneelle miehelle elinkautinen vankeustuomio

20-vuotias mies syyllistyi muun muassa murhaan, törkeään raiskaukseen ja lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Kotimaa
 
Hannu Rissanen / Lehtikuva
Joutsenon henkirikoksesta syytetty mies peitti kasvonsa kameroilta Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa helmikuussa. Vieressä hänen avustajansa Jorma Nissilä.
Joutsenon henkirikoksesta syytetty mies peitti kasvonsa kameroilta Etelä-Karjalan käräjäoikeudessa helmikuussa. Vieressä hänen avustajansa Jorma Nissilä. Kuva: Hannu Rissanen / Lehtikuva

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi perjantaina 20-vuotiaan Nuutti Pietari Johnin elinkautiseen vankeuteen 16-vuotiaan tytön murhasta.

Henkirikos tapahtui Lappeenrannan Joutsenossa Kaakkois-Suomessa lokakuun lopussa 2015. Mies tuomittiin myös törkeästä raiskauksesta ja hautarauhan rikkomisesta.

Mies kertoi poliisitutkinnan aikana saattaneensa 16-vuotiasta tyttöä Joutsenon keskustasta kotibileistä tytön kotiin ja aiheuttaneensa tytön kuoleman.

Käräjäoikeuden mukaan mies raiskasi uhrin käyttämällä hyväksi sitä, että tyttö oli päihtymyksen ja miehen väkivallan vuoksi puolustuskyvytön tai kykenemätön ilmaisemaan tahtoaan.

Nuutti Pietari John tappoi tytön lyömällä, potkimalla ja käyttämällä ympäristöstä löytämiään tekovälineitä. Oikeus pitää henkirikosta erityisen raakana ja julmana sekä kokonaisuutena arvioituna törkeänä.

Tyttö ei antanut omalla käyttäytymisellään mitään aihetta väkivaltaiselle hyökkäykselle.

Käräjäoikeuden mukaan mies syyllistyi myös hautarauhan rikkomiseen, koska hän käsitteli uhrin hautaamatonta ruumista pahennusta herättävällä tavalla.

Käräjäoikeus tuomitsi Nuutti Pietari Johnin myös lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän oli ollut vuonna 2013 sukupuoliyhteydessä 12-vuotiaan tytön kanssa.

Tämä teko ei liity myöhempään henkirikokseen tai sen uhriin.

Nuutti Pietari Johnille tehtiin mielentilatutkimus oikeudenkäynnin yhteydessä. Käräjäoikeuden mukaan hän oli alentuneesti syyntakeinen mutta ymmärsi siitä huolimatta tekojensa tosiasiallisen luonteen ja oikeudenvastaisuuden.

Oikeudenkäyntiaineisto on määrätty ratkaisun lopputulosta ja sovellettuja lainkohtia lukuun ottamatta salaiseksi 60 vuoden ajaksi. Käräjäoikeus julkaisi tuomiosta julkisen selosteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat