Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Sunnuntain Hesarille kirkkaampi oma profiili

Pohjois-Suomessa jakelun palvelutaso paranee ensi tiistaista alkaen.

Kotimaa
 
Fakta

Mikä muuttuu?

  HS:n painetun lehden rakenne muuttuu 2. lokakuuta alkaen.

 Sunnuntaisivut ja kulttuuri saavat kumpikin oman kantensa.

 Lehden eri osien kansi-ilme yhdenmukaistuu.

 Pohjois-Suomessa käynnistyy jakelu- ja painoyhteistyö Kalevan kanssa. Tämä vaikuttaa lehden rakenteeseen.

 Pohjoisessa painettu HS on kahdessa osassa kaikkina päivinä. Sisältö on sama kuin muuallakin, ja sivut samassa järjestyksessä.

 Kaleva-yhteistyö parantaa palvelutasoa. Varhaisjakelu laajenee Oulun kaupungista kattamaan Kalevan koko jakelualueen.

Sunnuntain Helsingin Sanomat ilmestyy tästä aamusta alkaen uudistuneena. Näkyvin muutos tapahtuu lehden rakenteessa, kun sunnuntaisivut siirtyvät B-osan alkuun, ja kulttuuri saa C-osaan oman kantensa.

Uudistettu ilme vahvistaa sunnuntain lehden roolia viikonvaihteen lukemistopakettina. Lehden uutisosastot on keskitetty arkipäivien tapaan lehden A-osaan.

Sekä sunnuntaisivut että kulttuuriosio ilmestyvät vastedes eri osissa, omilla kansillaan. Sunnuntaisivut ovat heti lehden B-osan alussa. Samasta osasta löytyvät myös taloussivut, joissa pääpaino on Ura&Työ-teemalla. Myös työpaikka- ja koulutusilmoittelu on tässä osassa.

Sunnuntain C-osa on leimallisesti kulttuuriosio, jossa kulttuurin ohella sijaitsevat muun muassa mielipidesivut, tänään-osasto sekä radio- ja tv-sisällöt. D-osana ilmestyy Koti-osio.

HS:n viikonvaihdeosastoista vastaava toimituspäällikkö Erja Yläjärvi uskoo, että uudistunut sunnuntainumero täyttää viikonvaihdelukijoiden tarpeet entistä paremmin.

”Ulkomaisten esimerkkien tapaan sunnuntain lehden erityinen profiili vahvistuu, ja samalla kulttuurisisällöt saavat entistä paremman näkyvyyden.”

Uudistuksessa koko lehden ulkoasuun tehdään pieniä muutoksia myös muille päiville. Torstai-, Lauantai- ja Koti-osien kannet saavat uuden, yhtenäisemmän ilmeen. Myös muiden osien kansissa tarjotaan selkeämpi informaatio siitä, mitä kaikkea sisältöä kyseisestä osasta löytyy.

Muutokset näkyvät myös painettua lehteä vastaavan digitaalisen näköislehden rakenteessa.

Pohjois-Suomessa jaettavissa lehden rakenne muuttuu enemmänkin, kun lehdet siirtyvät painettavaksi Kalevan painossa Oulussa. Hesari ilmestyy siellä päivittäin kahdessa osassa. Sisältö on sama kuin etelässäkin.

Kalevan kanssa tehty paino- ja jakelusopimus kattaa alueet Oulun ja Kajaanin seuduilta Lappiin sekä Pohjois-Pohjanmaan alueella Kalajoelta pohjoiseen. HS:n varhaisjakelu laajenee Oulun kaupunkikeskustasta kattamaan Kalevan koko jakelualueen, kuten Kempeleen ja Raahen taajamat.

Ensimmäinen Oulussa painettu HS ilmestyy tiistaina 4. lokakuuta. Muutoksen takia maanantain 3. lokakuuta lehti jaetaan poikkeuksellisesti postin päiväjakelussa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat