Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Nelostien ampumisen syynä ei ollut kaahailu – poliisi ampui miehen moottoritiellä pysäyttääkseen väkivaltarikoksen

Rikoskomisario Pälvi Suokas kertoi HS:lle sunnuntai-iltana, että väkivaltarikoksen uhri on elossa.

Kotimaa
 
Leena Vepsäläinen
Vähän ennen kello neljää tapahtumapaikalla oli kaksi tutkijaa.
Vähän ennen kello neljää tapahtumapaikalla oli kaksi tutkijaa. Kuva: Leena Vepsäläinen
Fakta

Useita kuollut poliisin voimankäytön seurauksena 2000-luvulla

 2000, Merikarvia, ampuminen. Sekava mies karkasi ambulanssikyydistä ja uhkasi poliisia vesurilla. KKO totesi yhden poliisin syyllistyneen kuolemantuottamukseen ja hätävarjelun liioitteluna tehtyyn pahoinpitelyyn.

 2009, Humppila, ampuminen. Piiritystilanteessa poliisi ampui aseistautuneen miehen, joka oli uhannut surmata asunnossa olleen ihmisen.

 2010, Pudasjärvi, vahingonlaukaus. Poliisivankilan vartija kuoli poliisin laukaistua virka-aseensa vahingossa.

 2012, Vantaa, etälamauttimen käyttö. Poliisi taltutti putkassa riehuneen miehen käyttämällä häntä kohtaa etälamautinta kahdeksan kertaa. Sähköiskujen vaikutus kuolemaan jäi epäselväksi.

 2015, Oulu, ampuminen. Poliisi ampui kimppuunsa kirveellä hyökänneen miehen asuntoon tehdyn rynnäkön yhteydessä.

 2016, Tuusula, ampuminen. Poliisi ampui helmikuussa Tuusulan Riihikalliossa puukotuksesta epäillyn miehen kiinniottotilanteessa.

 2016, Petäjävesi, ampuminen. Poliisi ampui maaliskuussa aseella uhanneen miehen Petäjävedellä.

 2016, Helsinki, ampuminen. Poliisi ampui toukokuussa etsintäkuulutettua miestä kiinniottotilanteessa jalkaan Helsingin Puotilassa.

 2016, Lahti, ampuminen. Poliisi ampui astalo kädessä poliiseja kohti hyökännyttä miestä.

Poliisi ampui Nelostiellä lahtelaisen miehen pysäyttääkseen vakavan väkivaltarikoksen. Poliisin tiedotteen mukaan noin 30-vuotias mies oli ensin kaahaillut Nelostiellä ja auto oli ajautunut kolarin seurauksena moottoritien keskialueelle.

Paikalle oli sattumalta tullut poliisi, joka havaitsi, että kolaripaikalla oli tapahtumassa vakava väkivaltarikos. Poliisi oli käyttänyt asetta pysäyttääkseen teon. Poliisi ei siis ampunut kaahailun vuoksi.

Poliisi ei voi vielä tutkinnallisista syistä kertoa väkivaltarikoksesta enempää. Se ei kuitenkaan kohdistunut paikalle tulleeseen poliisiin. Rikoskomisario Pälvi Suokas kertoi HS:lle sunnuntai-iltana, että väkivaltarikoksen uhri on elossa.

Tapaus sattui sunnuntaina iltapäivällä valtatiellä 4 Orimattilassa lähellä Mäntsälän rajaa.

Poliisin mukaan alkutietojen perusteella ajoneuvo oli kaahaillut ja aiheuttanut vaaratilanteita liikenteessä. Ilmoitus kaaharista oli tullut 12.30. Paikalla käynnissä ollut väkivaltarikos siis tuli poliisille täysin yllätyksenä.

Poliisin aseenkäytöstä on aloitettu esitutkinta. Tältä osin tutkintaa johtaa syyttäjä. Muilta osin asiaa tutkii Hämeen poliisi.

Poliisin mukaan useat ihmiset ovat ilmoittautuneet sunnuntain aikana asianomistajiksi kaahailun aikana sattuneisiin liikennerikoksiin.

Tapahtumapaikan ohi ajanut Vesa Hammarberg kertoi HS:lle, että vähän ennen neljää tapahtumapaikalla oli enää rikospaikkatutkinnan auto ja kaksi tutkijaa mittanauhojen kanssa.

”Kuollut henkilö oli peitettynä auton vieressä”, Hammarberg kertoo. Hammarbergin mukaan auton etupää oli mennyt kunnolla sisään.

Tapaus haittasi sunnuntain paluuliikennettä moottoritiellä. Hammarbergin mukaan liikenne seisoi kokonaan ainakin kymmenen minuuttia.

”Vastaan ajoi moottoripyöräpoliisi ja maija täyttä vauhtia valot välkkyen vielä sen jälkeen, kun radiosta oli kerrottu, että lievän peräänajon tapahtumapaikka oli saatu raivattua”, Hammarberg kertoo.

Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijöitä tai liikennerikosten kohteeksi joutuneita olemaan yhteydessä poliisiin sähköpostilla pitkäkestoinentutkinta.ph.hame@poliisi.fi.

Olitko tapahtumapaikalla? Ota yhteys HS:n toimitukseen numeroon 040 7291 232 tai osoitteeseen hs.online@hs.fi.

Leena Vepsäläinen
Ajoneuvo oli kaahaillut ja aiheuttanut vaaratilanteita liikenteessä.
Ajoneuvo oli kaahaillut ja aiheuttanut vaaratilanteita liikenteessä.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat