Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Jäätteenmäki lopettaisi Strasbourgin istunnot – Enemmistö europarlamentaarikoista kannattaa kokousten keskittämistä Brysseliin

SingleSeat -vetoomuksen allekirjoittajia yli 11 000.

Kotimaa
 
Markku Ulander / Lehtikuva
Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk)
Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) Kuva: Markku Ulander / Lehtikuva

Europarlamentaarikko Anneli Jäätteenmäki (kesk) vaatii EU:ta lopettamaan Strasbourgissa pidettävät istunnot ja keskittämään parlamentin kaikki kokoukset Brysseliin, jotta hiilidioksidipäästöt vähenisivät.

Euroopan parlamentti kokoontuu tällä viikolla Strasbourgissa. Maanantaina parlamentin ympäristövaliokunnan on määrä hyväksyä kokouksessaan Pariisin ilmastosopimus.

Jäätteenmäki on ympäristövaliokunnan jäsen ja Euroopan parlamentin varapuhemies.

”Euroopan unioni vaatii jäsenmaita, kansalaisia ja yrityksiä vähentämään hiilidioksidipäästöjä. Nyt olisi EU:n aika näyttää itse esimerkkiä ja tehdä konkreettisia päätöksiä päästöjen vähentämiseksi. Strasbourgiin matkustamisesta aiheutuu kuukausittain 19 000 tonnin hiilidioksidipäästöt”, Jäätteenmäki huomauttaa tiedotteessaan.

Euroopan parlamentti matkustaa 12 kertaa vuodessa täysistuntoon Ranskan Strasbourgiin. Kahden istuntopaikan vuosittaisiksi rahallisiksi kuluiksi on arvioitu jopa 180 miljoonaa euroa.

”Järjettömät aikaa ja rahaa tuhlaavat sekä ympäristölle haitalliset Strasbourgin viikot on lopetettava”, Jäätteenmäki vaatii.

Jäätteenmäki on parlamentissa mukana puolue- ja kansallisuusrajat ylittävässä SingleSeat -kampanjassa, joka vaatii yhtä istuntopaikkaa.

Enemmistö eli lähes 80 prosenttiaeuroparlamentaarikoista on yhden istuntopaikan kannalla, mutta päätösvalta asiassa kuuluu jäsenmaiden hallituksille.

Yhden paikan vetoomuksen on allekirjoittanut yli 11 000 ihmistä. SingleSeat -nettisivuille on koottu tietoja kustannuksista, joita kahden istuntopaikan pidosta syntyy. Esimerkiksi hotellien hinnat nousevat Strasbourissa istuntopäivinä 150 prosenttia.

”Jäsenmaiden on vihdoin nostettava kissa pöydälle ja lopetettava kansalaisten oikeustajua koetteleva käytäntö”, Jäätteenmäki sanoo tiedotteessa.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat