Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Leikkuri ulottuisi perusturvaan

Leikkuri ei kohdistuisi ainoastaan ansioturvaan, vaan työttömään aktiivisuutta seurattaisiin myös sen jälkeen, kun hän putoaa ansiosidonnaiselta päivä­rahalta perusturvalle.

Kotimaa
 

Hallituksen asettaman työllisyystyöryhmän puheenjohtaja, valtiosihteeri Martti Hetemäki, esitteli tiistaina työryhmän aikaansaamaan raportin. Sen keskeinen osa on työttömyysturvaan kohdistuva ehdollinen leikkuri, jonka tarkoituksena on patistaa työttömiä jatkuvasti ottamaan vastaan lyhyitäkin pätkätöitä ja osallistumaan työllistymispalveluihin.

Mallissa työttömän aktiivisuutta seurattaisiin kolmen kuukauden välein. Jos niin kutsuttu aktiivisuusehto ei täyty, työttömyysturvaa leikataan 4,6 prosentilla. Työttömyysturva palaa täydelle tasolle, jos työtön jälleen aktivoituu eli osallistuu työllistymispalveluihin tai ottaa vastaan töitä.

Leikkuri ei kohdistuisi ainoastaan ansioturvaan, vaan työttömään aktiivisuutta seurattaisiin myös sen jälkeen, kun hän putoaa ansiosidonnaiselta päivärahalta perusturvalle.

Käytännössä täyden työttömyysturvan saamisen ehto olisi, että työtön tekee neljän viikon jaksolla 18 tuntia töitä tai osallistuu viiden päivän ajan työllistymistä edistäviin palveluihin.

Mallissa työttömyyskauden alkuun tulisi viisi omavastuupäivää eli rahatonta päivää. Toisin sanoen mallissa hallitus peruisi suunnitelmansa nostaa omavastuupäivien määrän viidestä seitsemään.

”Malli parantaisi turvan tasoa työttömyyden alussa verrattuna siihen, mitä nyt ollaan tekemässä”, Hetemäki sanoo.

Työryhmän tavoitteeksi annettiin uudistaa työttömyysturvaa siten, että se parantaa työllisyyttä 8 000 hengellä. Raportissa hahmotellun mallin arvioidaan lisäävän työllisyyttä 5 000–12 000 hengellä.

Työnantajat ja työntekijät ovat monelta osin irtisanoutuneet raportin ehdotuksista, mutta hallitus käyttää sitä uusien työllisyystoimien valmistelun pohjana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat