Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Asema-aukion pahoinpitelystä epäilty vaati vapauttamista – käräjäoikeus määräsi miehen pidettäväksi yhä vangittuna

Epäilty on kiistänyt osallisuutensa pahoinpitelyyn.

Kotimaa
 
Lehtikuva
Epäilty pahoinpitely ja kuolemantuottamus tapahtuivat Asema-aukiolla 10. syyskuuta.
Epäilty pahoinpitely ja kuolemantuottamus tapahtuivat Asema-aukiolla 10. syyskuuta. Kuva: Lehtikuva

Helsingin käräjäoikeus määräsi keskiviikkona, että Asema-aukion pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäilty mies on pidettävä yhä vangittuna.

Vuonna 1990 syntynyt epäilty oli vaatinut vapauttamistaan tutkintavankeudesta. Hän osallistui oikeuskäsittelyyn videoyhteyden välityksellä Vantaan vankilasta.

Vangitsemisasian käsittely kesti istuntosalissa noin 15 minuuttia.

Suomen vastarintaliikkeen aktiivijäsen Jesse Eppu Oskari Torniainen on ollut vangittuna kaksi viikkoa. Hänet vangittiin Asema-aukion pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta todennäköisin syin epäiltynä toissa keskiviikkona.

Tuolloin mies kiisti syyllistyneensä pahoinpitelyyn Asema-aukion tapauksessa.

Tutkinnanjohtaja Teemu Kruskopf kertoi istunnon jälkeen, että pahoinpitelyn osalta tutkinta on jo edennyt pitkälle. Epäillyn törkeän kuolemantuottamuksen osalta poliisi odottaa edelleen oikeuslääketieteellisten tutkimusten tuloksia, jotka voivat tuoda näyttöä pahoinpitelyn ja kuoleman mahdollisesta yhteydestä.

Asema-aukion väkivallanteko tapahtui 10. syyskuuta.

Poliisin mukaan pahoinpitelyn uhri oli pysähtynyt Suomen vastarintaliikkeen mielenosoituksen eteen ja tilanteessa oli käyty mahdollisesti jotain sanailua. Uhri oli sylkäissyt maahan ja jatkanut matkaansa.

Yksi mielenosoittajista oli lähtenyt juoksemaan noin kymmenen metrin päästä miestä kohti ja potkaissut tätä rintaan. Kyseessä oli ollut lentopotku. Uhri oli kaatunut maahan ja lyönyt päänsä.

Vuonna 1988 syntynyt mies kuoli vajaata viikkoa myöhemmin. Poliisi epäilee, että kuolema johtui Asema-aukion pahoinpitelystä.

Tutkinnanjohtaja Kruskopf ei kommentoinut keskiviikkona oikeustalolla sitä, aikooko poliisi selvittää sairaalan mahdollista vastuuta miehen kuolemaan. Hänet ehdittiin kotiuttaa sairaalasta ennen kuolemaa.

Asema-aukion kuolemantuottamuksesta epäilty vangittiin – tutkinnanjohtajan ensikommentit videolla
Asema-aukion kuolemantuottamuksesta epäilty vangittiin – tutkinnanjohtajan ensikommentit videolla
Helsingin Asema-aukion pahoinpitelystä ja törkeästä kuolemantuottamuksesta epäillyn miehen vangitsemisoikeudenkäynti alkoi keskiviikkoaamuna käräjäoikeudessa. Vangitsemisoikeudenkäynti käsitellään suljetuin ovin. Tutkinnanjohtaja kommentoi tapausta lyhyesti medialle.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat