Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Suomalaiset luottavat viranomaisiin Aarnio-käräjistä ja tietojen urkkimisista huolimatta

Luottamus poliisia kohtaan ei ole lähtenyt luisuun, vaikka poliisi on viime vuosina ollut melkoisessa uutisaallokossa, kirjoittaa toimittaja Susanna Reinboth.

Kotimaa
 
reinboth
Susanna Reinboth Helsingin Sanomat
Kirjoittaja on Helsingin Sanomien oikeustoimittaja.

Poliisi tuntuu olevan teflonia. Kansalaisista 96 prosenttia luottaa poliisiin kuin vuoreen. Yhä edelleen.

Luottamus ei ole lähtenyt luisuun, vaikka poliisi on viime vuosina ollut melkoisessa uutisaallokossa.

Ensin tuli tieto siitä, että poliisissa oli urkittu hiihtäjä Mika Myllylän tietoja laajalla rintamalla. Sitten selvisi, että myös Anneli Auerin tietoja oli urkittu. Sitten alettiin epäillä, että poliisin epäiltyjen rekisteriin – uutiskielellä Putin-rekisteriin – kirjataan ihmisten tietoja höttöisin perustein.

Varsinainen paukku tuli, kun Helsingin huumepoliisin päällikön Jari Aarnion alettiin epäillä vaihtaneen leiriä ja siirtyneen huumerikolliseksi.

Myllylän tietojen urkinnasta sai sakkoja 72 henkeä. Auer-urkintojen yli viidenkymmenen syytteen käsittely on vielä osittain kesken.

Putin-rekisteriä koskevat syytteet hylättiin käräjäoikeudessa, mutta juttu on yhden syytetyn osalta vireillä hovioikeudessa.

Aarnio tuomittiin viime perjantaina kolmeksi vuodeksi vankeuteen muun muassa törkeästä virka-aseman käyttämisestä ja törkeästä lahjuksen ottamisesta. Huumesyytteistä odotetaan tuomiota marraskuun alussa.

Poliisi on siis työllistänyt viime vuosina sekä itseään että oikeuslaitosta oikein urakalla – eikä suinkaan esitutkinnan tekijöinä vaan tutkinnan kohteina.

Siitä huolimatta vain 41 prosenttia kansasta arvelee, että poliisissa on korruptiota tai epäeettistä toimintaa.

Suomalaiset ovat uskossaan vahvoja. Vaihtoehto on, että 59 prosenttia suomalaisista ei seuraa uutisia.

Poliisiylijohtaja: Suurin huolenaihe on kansalaisten epäily korruptiosta
Poliisiylijohtaja: Suurin huolenaihe on kansalaisten epäily korruptiosta
Huumepoliisin päällikköä Jari Aarniota koskevat vakavat rikosepäilyt ja poliisien urkintasyytteet eivät ole vieneet kansalaisten luottamusta poliisiin. Tasapuolinen kohtelu niin poliiseille kuin tavallisille kansalaisille lisää luottamusta, arvioivat poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen ja sisäministeri Paula Risikko (kok). Toimittaja Susanna Reinboth, kuvaus ja leikkaus Terhi Liimu.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat