Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hallitus turvaa poliisien määrän nykytasolla

Sisäministeri Paula Risikko esittää lisärahoitusta poliisin resursseihin

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (vas.), oikeus- ja työministeri Jari Lindström sekä sisäministeri Paula Risikko eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona.
Kunta- ja uudistusministeri Anu Vehviläinen (vas.), oikeus- ja työministeri Jari Lindström sekä sisäministeri Paula Risikko eduskunnan täysistunnossa keskiviikkona. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Hallitus aikoo pelastaa 200 määräaikaisen poliisin työsuhteen jatkumisen ensi vuonna. Sisäministeri Paula Risikko (kok) tuo hallituksen käsittelyyn esityksen, jolla poliisien lukumäärää pysyisi 7 200:ssa.

Poliisien määrää on uhannut väheneminen 7 000:een, eli sisäisen turvallisuuden selonteossa mainittuun minimimäärään. Risikko esittää täydentävään talousarvioon noin 15 miljoonan euron lisämäärärahaa, jolla ääriliikkeiden torjuntaa tehostetaan ja samalla poliisin resurssit turvataan.

Poliisin resurssit huolettivat eduskuntaa, kun tämä tuomitsi keskiviikkona yksiselitteisesti ja yhdessä kaiken väkivallan, vihapuheet ja demokratian vastaiset ääriliikkeet.

Kaikkien eduskuntaryhmien yhteisestä aloitteesta lähteneessä keskustelussa ei tehty päätöksiä, mutta valtakunnan korkeimmalta keskustelufoorumilta annettiin viesti, että hyssyttelyä ei enää hyväksytä.

Risikko sanoi, että nykyinen lainsäädäntö antaa hyvät puitteet puuttua äärijärjestöihin. Hallituksen toimia kiiteltiin salin kaikilta laidoilta.

Hallitus on antanut selvitettäväksi ääriliikkeiden laillisuuden ja ministeriöt valmistelevat vihapuheen torjuntaan kohdistuvia toimia. Hallitus selvityttää myös voisiko ilmoitusaikaa mielenosoitusten järjestämisestä pidentää ja lakkautettujen ääriliikkeiden tunnuksien kieltämistä lailla.

Pekka Haavisto (vihr) ilmaisi huolensa siitä, että äärinationalistit omaksuvat kansalliset tunnukset kuten Suomen lipun omiin tarkoituksiinsa.

”On tärkeää, että pidämme kiinni, että kansalliset symbolit ovat kaikkien, eivätkä liity ääriliikkeisiin. Kansalliset symbolit takaisin kaikille suomalaisille.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat