Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Tukes varoittaa tasapainoskoottereiden tulipalovaarasta – yksikään testatuista laitteista ei täyttänyt vaatimuksia

Tukes kehottaa kuluttajia lukemaan laitteiden käyttöohjeet huolellisesti ja varmistamaan, ettei laitteissa ole vaurioita

Kotimaa
 
Timo Hartikainen / Lehtikuva
Tukes testasi tasapainoskootterin paloturvallisuutta Kuopion pelastusopiston harjoitusalueella toukokuussa.
Tukes testasi tasapainoskootterin paloturvallisuutta Kuopion pelastusopiston harjoitusalueella toukokuussa. Kuva: Timo Hartikainen / Lehtikuva

Suomen turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes varoittaa niin sanottujen tasapainoskoottereiden turvallisuuspuutteista. Skootterit ovat kuumentuneet ja ne saattavat aiheuttaa tulipalon.

Tukes testasi neljä eri mallia, josta yksikään ei täyttänyt sähköturvallisuusvaatimuksia. Testatut laitteet ovat merkeiltään Smart Balance Wheel, Super Fly Board, Street Cruiser sekä Flo-Board. Jos laitteen on ostanut, sen voi palauttaa myyjälle.

Toukokuussa Vantaalla omakotitalo tuhoutui täysin tulipalossa, jonka epäiltiin syttyneen tasapainoskootterista. Myös ainakin Yhdysvalloissa ja Ruotsissa on uutisoitu tasapainoskoottereiden aiheuttamista ylikuumentumisista ja tulipaloista, kertoo Tukes.

Tukes kehottaa kuluttajia lukemaan laitteiden käyttöohjeet huolellisesti ja varmistamaan, ettei laitteissa ole vaurioita. Laitteen latautumista on hyvä pitää silmällä, eikä laitetta kannata jättää pieneen tilaan latautumaan. Latauspaikan lähellä ei myöskään saa olla syttyvää materiaalia, Tukes listaa turvallisuusohjeita.

Tasapainoskootterit yleistyivät Suomessa kesän aikana muun muassa liikennesäännösten muututtua. HS testasi toukokuussa erilaisia sähköisiä henkilökuljettimia. Jutun laitteista voit lukea tästä linkistä.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat