Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Käräjäoikeus määräsi MV-lehden Ilja Janitskinin vangittavaksi heti tavattaessa

Janitskinia epäillään useista rikoksista.

Kotimaa
 
Tältä näytti MV-lehden kannattajien mielenosoituksessa
Tältä näytti MV-lehden kannattajien mielenosoituksessa
Muutama kymmenen mielenosoittajaa vastusti MV-lehden ylläpitäjän Ilja Janitskinin vangitsemista Helsingin oikeustalolla.

Helsingin käräjäoikeus määräsi torstaina MV-lehden ylläpitäjän Ilja Janitskinin vangittavaksi heti tavattaessa.

Vangitsemisen myötä viranomaiset voivat antaa hänestä kansainvälisen pidätysmääräyksen. Janitskinia ei ole saatu kuulusteltua häneen kohdistuneista rikosepäilyistä.

Janitskin on ainakin aiemmin oleskellut Barcelonassa Espanjassa.

Janitskinia epäillään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, rahankeräysrikoksista, rahapelirikoksista, törkeästä kunnianloukkauksesta, laittomasta uhkauksesta, salassapitorikoksesta ja tekijänoikeusrikoksista.

MV-lehdestä on tehty kymmeniä rikosilmoituksia. Poliisi epäilee, että nettilehti on julkaissut muun muassa perättömiä ja vääristeltyjä juttuja.

Janitskinin asianajaja Matti Nurmela sanoi vangitsemisistunnon jälkeen, että käräjäoikeuden ratkaisu oli ”kiikun kaakun”. Puolustus vastusti vangitsemista.

”Odotin toista ratkaisua ja olen vähän pettynyt”, hän sanoi.

Nurmela kertoi myöhemmin iltapäivällä, että puolustus tekee vangitsemispäätöksestä muutoksenhakukantelun Helsingin hovioikeuteen torstaina tai perjantaina.

”Katsomme, että poliisi voi suorittaa esitutkinnan muutenkin kuin vangitsemalla hänet. Koko aineisto on jo käytössä poliisilla”, Nurmela totesi.

Hänen mukaansa kuulustelun voisi järjestää myös esimerkiksi videoyhteydellä tai puhelimitse.

Nurmela sanoi aiemmin tällä viikolla Lännen Medialle, ettei Janitskin ole tullut vapaaehtoisesti Suomeen kuulusteluihin, koska hän pelkää joutuvansa pitkäksi ajaksi tutkintavankeuteen.

Oikeustalon edustalle oli kokoontunut ennen istunnon alkua joitakin kymmeniä mielenosoittajia. MV-lehti oli etukäteen kutsunut ”kannattajia” saapumaan mielenilmaukseen.

Kourallinen Janitskinin tukijoita saapui myös oikeustalon sisälle ja pyrki istuntosaliin. Osa yleisöstä jäi salin ulkopuolelle, kun istumapaikat täyttyivät ja istunnon puheenjohtaja määräsi vartijan sulkemaan salin oven.

Yleisö ehti olla salissa vain lyhyen ajan, kun käräjäoikeus määräsi istunnon salaiseksi syyttäjän pyynnöstä. Janitskinin asianajaja Nurmela vastusti istunnon julistamista salaiseksi.

Alun perin vangitsemisistunto oli tarkoitus järjestää jo viime viikolla, mutta se siirtyi tälle viikolla Janitskinin omasta pyynnöstä.

Yhtenä asianomistajana rikosasiassa on Sanoma Media Finland, johon Helsingin Sanomat kuuluu.

Antti Saloniemi / HS
MV-lehti on Ilja Ilja Janitskinin perustama verkkosivusto.
MV-lehti on Ilja Ilja Janitskinin perustama verkkosivusto.
Jussi Nukari / Lehtikuva
Käräjäoikeuden ulkopuolelle oli kerääntynyt muutamia kymmeniä mielenosoittajia.
Käräjäoikeuden ulkopuolelle oli kerääntynyt muutamia kymmeniä mielenosoittajia.
Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat