Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Perussuomalaisten Terhi Kiemungille syyte blogikirjoituksesta – ”panetteli ja solvasi islaminuskoisia”

Kotimaa
 
Kalle Parkkinen / lehtikuva
Terhi Kiemunki Rajat kiinni -liikkeen tapahtumassa Tampereella viime tammikuussa.
Terhi Kiemunki Rajat kiinni -liikkeen tapahtumassa Tampereella viime tammikuussa. Kuva: Kalle Parkkinen / lehtikuva

Tampere

Perussuomalainen poliitikko ja kansanedustajan avustaja Terhi Kiemunki saa syytteen kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Apulaisvaltakunnansyyttäjän ratkaisusta kertoi torstaina valtionsyyttäjä Jorma Äijälä.

Syytteessä on kyse eduskunta-avustajan 27. maaliskuuta Uusi Suomi -verkkolehdessä julkaisemasta blogikirjoituksesta. Siinä oli Äijälän mukaan paneteltu ja solvattu islaminuskoa tunnustavaa ihmisryhmää uskonnon perusteella.

Kirjoitus on sittemmin verkkolehdestä poistettu. Siinä muun muassa kuvataan tulevaisuuden Suomea maana, jossa vääräuskoiset on tapettu, naiset ja lapset raiskattu sekä moskeijat pystytetty.

Kiemunki kiisti esitutkinnassa syyllistyneensä rikokseen. Hän pyysi itse poliisia tutkimaan, olivatko hänen kirjoituksensa lain mukaan rangaistavia. Nyt siitä saa päättää siis Pirkanmaan käräjäoikeus, joka saa jutun käsiteltäväkseen myöhemmin syksyllä. Käsittelypäivä ei ole vielä selvillä.

Kiemunki on kansanedustaja Lea Mäkipään (ps) eduskunta-avustaja.

Perussuomalaisten Pirkanmaan piirihallitus erotti huhtikuussa Kiemungin hallituksen varapuheenjohtajan paikalta. Taustalla oli myös kohu hänen kirjoituksestaan, jossa hän ihmetteli muslimilasten virpomista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat