Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Presidentti Niinistö keskusteli Putinin ja Merkelin kanssa Syyrian sodasta – painotti Venäjän vastuuta katastrofin lopettamisessa

Niinistö kertoi olevansa huolissaan erityisesti ihmisten hädästä Aleppossa ja siitä, että viattomia siviilejä tapetaan.

Kotimaa
 
Kaisa Rautaheimo / HS
Presidentti Sauli Niinistö
Presidentti Sauli Niinistö Kuva: Kaisa Rautaheimo / HS

Suomen presidentti Sauli Niinistö ilmaisi torstaina puhelinkeskustelussa Venäjän presidentille Vladimir Putinille syvän huolensa Syyrian kriisistä. Niinistö kertoi olevansa huolissaan erityisesti ihmisten hädästä Aleppossa ja siitä, että viattomia siviilejä tapetaan, tasavallan presidentin kanslia kertoo tiedotteessaan.

Suomen aloitteesta käydyssä keskustelussa Niinistö painotti Venäjän vastuuta sanoen, että Venäjä on ratkaisevassa osassa katastrofin lopettamisessa.

Presidentit puhuivat myös Pietarin seudulla Krasnyi Borissa sijaitsevasta vaarallisten jätteiden kaatopaikasta, josta pääsee vuotovesiä ympäristöön. Vaarana on, että kaatopaikan myrkyt päätyvät vesireittejä myöten aina Suomenlahteen asti. Presidentit totesivat, että Krasnyi Borin ongelmaan etsitään ratkaisua yhdessä.

Keskusteluissa käsiteltiin myös Ukrainan tilannetta sekä Itämeren lentoturvallisuutta. Presidentit totesivat, että Venäjä ja Nato jatkavat keskusteluja lentoturvallisuusasiasta.

Jo keskiviikkona illalla presidentti Niinistö keskusteli puhelimitse toisen eurooppalaisen johtajan kanssa, kun keskustelukumppanina oli Saksan liittokansleri Angela Merkel.

Myös liittokanslerin ja presidentin keskustelu käsitteli Syyrian tilannetta, erityisesti Aleppon katastrofaalisia oloja. Johtajat pohtivat, miten ihmisten kärsimykset saataisiin loppumaan. Lisäksi presidentti ja liittokansleri keskustelivat Ukrainan tilanteesta, tasavallan presidentin kanslia kertoo tiedotteessaan. Myös Niinistön ja Merkelin keskustelu käytiin Suomen aloitteesta.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat