Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Oppositio hiillosti peruspalveluministeriä vanhussäästöistä – ”On kiusallista katsoa ministerin kiemurtelua”

Peruspalveluministeri Juha Rehula (kesk) ei luvannut perua hoitajamitoituksen heikennystä, mutta lupasi vastauksia kuukauden sisään.

Kotimaa
 
Juhani Niiranen / HS
”On kiusallista katsoa vastuussa olevan ministerin kiemurtelua”, vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto sanoi täysistunnossa torstaina. Kuva on keväältä 2015.
”On kiusallista katsoa vastuussa olevan ministerin kiemurtelua”, vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto sanoi täysistunnossa torstaina. Kuva on keväältä 2015. Kuva: Juhani Niiranen / HS

Hallitus ei lupaa perua vanhustenhoidon hoitajamitoituksen heikennystä. Hoitajamitoitus on tarkoitus laskea nykyisestä 0,5:stä 0,5–0,4:ään osana vanhustenhoitoon kaavailtuja 70 miljoonan euron säästöjä.

Asia nousi esille eduskunnan kyselytunnilla. Peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk) mukaan säästöjä työstetään parhaillaan ja vanhustenhoidon laatusuositusta käydään nyt läpi ”haravalla ja tiheällä kammalla” vaihtoehtojen kartoittamiseksi.

Rehula ei sen sijaan suostunut antamaan mitään merkkejä, mitä hallitus aikoo tehdä numeroilla ilmaistun mitoituksen suhteen.

Sdp:n edustajat tivasivat ainakin neljä kertaa, aikooko hallitus leikata hoitajamitoitusta vai ei, ja joka kerran Rehula vetosi meneillään olevaan valmistelutyöhön.

”Me haluamme saada vastauksen”, Sdp:n Tuula Haatainen sanoi.

Rehulan mukaan vastauksia tulee noin kuukauden sisään, kun sosiaali- ja terveysministeriö saa valmistelun päätökseen ja johtopäätökset tehtyä.

”On kiusallista katsoa vastuussa olevan ministerin kiemurtelua”, vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto sanoi.

Vasemmistoliiton Hanna Sarkkinen ehdotti, että vanhussäästöt korvattaisiin perumalla perintöverotuksen keventäminen.

Hallituspuolueiden omista riveistä on vaadittu hoitajamitoituksen heikennyksen perumista.

Kokoomuksen Sari Sarkomaa, keskustan Hannakaisa Heikkinen ja perussuomalaisten Arja Juvonen ilmoittivat myöhään keskiviikkona yhteisessä tiedotteessa, että hoitajamitoituksen alentamisesta pitää luopua ja hakea vaihtoehtoisia toteutustapoja vanhustenhoitoon sovituille säästöille.

Kuoroon liittyi torstaina myös perussuomalaisten kansanedustaja Vesa-Matti Saarakkala.

”Hoitajamitoituksen lasku 0,4:ään olisi yksinkertaisesti epärealistinen ja jopa vaarallinen toimenpide”, Saarakkala sanoi tiedotteessaan.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat