Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Hovioikeus: Mönkijäkuljettaja ei syyllistynyt kuolemantuottamukseen pyöräkolarissa

Syyttäjä vaati valituksessaan mönkijäkuljettajalle rangaistusta kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kotimaa
 

Rovaniemen hovioikeus ei muuttanut Lapin käräjäoikeuden ratkaisua, jonka mukaan mönkijäkuljettaja ei syyllistynyt kuolemantuottamukseen kesäkuussa 2015 sattuneessa liikenneonnettomuudessa.

Onnettomuus tapahtui Sodankylässä, kun tuolloin alle 18-vuotias mönkijää kuljettanut mies törmäsi pyöräilijään. Miespyöräilijä kaatui asfalttiin ja kuoli onnettomuuden seurauksena.

Syyttäjä vaati valituksessaan mönkijäkuljettajalle rangaistusta kuolemantuottamuksesta ja liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Hänen mukaansa käräjäoikeus oli jättänyt ottamatta huomioon useita mönkijäkuljettajan syyllisyyden puolesta puhuvia todisteita. Myös miespyöräilijän avopuoliso vaati valituksessaan rangaistusta mönkijäkuljettajalle.

Hovioikeus päätti kuitenkin käräjäoikeuden tavoin hylätä syytteet.

Hovioikeuden päätöksen mukaan asiassa on ollut riitaa, onko törmäys tapahtunut syyttäjän väittämin tavoin suojatiellä, eli niin sanotulla pyörätien jatkeella vai muussa kohdassa tietä.

Käräjäoikeus oli kuitenkin todennut, ettei miespyöräilijän sijainti törmäyksen jälkeen tue käsitystä, että se olisi sattunut suojatiellä.

Hovioikeus on ottanut huomioon myös törmänneiden ajoneuvojen vaurioista ja niiden sijainnista toisiinsa nähden esitetyn selvityksen.

Hovioikeuden mielestä mönkijäkuljettaja ei ole voinut ennalta varautua siihen, että miespyöräilijä kääntyy jyrkästi liikennesääntöjen vastaisesti hänen kuljettamansa ajoneuvon eteen.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat