Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylen kysely: Uuden puheenjohtajan tuoma myötätuuli kääntyi – kokoomuksen kannatus on taas laskussa

Sdp ja keskusta pitävät Ylen puoluekannatuskyselyssä rinta rinnan kärkipaikkaa. Perussuomalaiset onnistui äkkipudotuksen jälkeen hieman kasvattamaan suosiotaan.

Kotimaa
 
Heikki Saukkomaa / Lehtikuva
Kokoomuksen kannatus on hiipunut. Kuvassa puolueen kesäkuussa valittu uusi puheenjohtaja Petteri Orpo.
Kokoomuksen kannatus on hiipunut. Kuvassa puolueen kesäkuussa valittu uusi puheenjohtaja Petteri Orpo. Kuva: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

Kokoomuksen viimekesäinen puheenjohtajan vaihdos ei näytä ainakaan vielä tepsineen puolueen kannatuskatoon. Ylen perjantaina julkaistussa puoluekannatusmittauksessa kokoomuksen suosio hiipui edellisestä mittauksesta 0,6 prosenttiyksikköä 17,1 prosenttiin.

Kokoomuksen puheenjohtajaksi Alexander Stubbin tilalle nousi kesäkuussa Petteri Orpo. Hallituspuolueen kannatus on nyt hieman pienempi kuin edellisissä eduskuntavaaleissa, jolloin kokoomus sai 18,2 prosenttia äänistä.

Kokoomus oli kyselyssä kolmantena hallituspuolue keskustan ja oppositiopuolue Sdp:n pitäessä kärkipaikkaa samoilla 20,5 prosentin kannatuslukemilla. Sdp:n kannatus koheni 0,5 prosenttiyksikköä, kun taas keskustan kannatuksesta hupeni 0,2 prosenttiyksikköä.

Mittauksen virhemarginaali on tosin suurimpien puolueiden kohdalla 1,8 prosenttiyksikköä suuntaansa, joten pienet muutokset kannatuksessa ovat korkeintaan suuntaa antavia.

Oppositiopuolue vihreät on vakiinnuttanut paikkansa kannatuskyselyissä neljänneksi suurimpana puolueena. Puolueen kannatus koheni 0,4 prosenttiyksikköä edellisestä Ylen mittauksesta 14 prosenttiin.

Hallituksen kolmesta puolueesta eniten takkiin on ottanut vaalien jälkeen perussuomalaiset. Vielä kevään 2015 eduskuntavaaleissa puoluetta äänesti 17,7 prosenttia, mutta nyt tuoreimmassa Ylen kyselyssä kannatus on vain 9,2 prosenttia.

Pieni helpotus puheenjohtaja Timo Soinille voi olla kuitenkin se, että kannatus kasvoi viime mittauksesta peräti 0,8 prosenttiyksikköä. Perussuomalaiset oli Ylen lokakuun mittauksessa eniten suosiotaan kasvattanut puolue.

Kaikkiaan hallituspuolueita tukee nyt 47 prosenttia suomalaisista ja oppositiota 51 prosenttia vastanneista. Loput kaksi prosenttia tuesta menee muille, eduskunnan ulkopuolisille puolueille.

HS:n kyselyssä syyskuussa hallituspuolueilla oli vielä 49 prosentin kannatus. HS:n ja Ylen kyselyjen toteutustavat eroavat hieman toisistaan, eikä niitä voi suoraan verrata keskenään.

Joka tapauksessa hallituksen suosio on selvästi huvennut eduskuntavaalien 57 prosentista.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat