Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ulkopoliittisen instituutin raportti: Suomi ja Ruotsi voisivat lähentyä toisiaan ja Natoa

Suomen ja Ruotsin käsitykset sotilaallisista uhkista ovat aiempaa yhdenmukaisemmat, kirjoittaa puolustusvoimien eläköitynyt prikaatinkenraali Juha Pyykkönen.

Kotimaa
 
Marit Hommedal / NTB
Ruotsi kutsuttiin ensimmäisen kerran Naton sotaharjoitukseen, kun puolustusliitto harjoitteli sukellusveneiden torjuntaa Pohjanmerellä 2015.
Ruotsi kutsuttiin ensimmäisen kerran Naton sotaharjoitukseen, kun puolustusliitto harjoitteli sukellusveneiden torjuntaa Pohjanmerellä 2015. Kuva: Marit Hommedal / NTB

Ulkopoliittisen instituutin perjantaina julkistetussa raportissa arvioidaan, että Suomi ja Ruotsi voisivat puolustuksessaan lähentyä toisiaan ja sotilasliitto Natoa.

Maita pitäisi ajatella yhtenä kokonaisuutena, kun Itämeren turvallisuustilannetta pohditaan, toteaa raportissa puolustusvoimien eläköitynyt prikaatikenraali Juha Pyykönen.

Pyykkösen mukaan Suomen ja Ruotsin käsitykset sotilaallisista uhkista ovat aiempaa yhdenmukaisemmat ja niillä on entistä enemmän yhteisiä keinoja uhkiin vastaamiseksi.

Suomi ja Ruotsi ovat myös olleet Naton aktiivisimpia kumppaneita sen rauhankumppanuusohjelman perustamisesta lähtien.

Suomi allekirjoittaa tänään perjantaina puolustusjulistuksen Naton tärkeimmän jäsenen Yhdysvaltain kanssa. Ruotsi on tiettävästi tehnyt pääpiirteittäin samanlaisen sopimuksen aikaisemmin.

”Itämeren turvallisuustilanne on sekä Naton, Suomen että Ruotsin edun kannalta tärkeä. Nämä yhteiset intressit eivät tule katoamaan, vaan pysymään agendalla tulevaisuudessakin”, Pyykkönen kirjoittaa.

”Tämä vahvistaa kahden Pohjoismaan tärkeyttä Naton ja muiden liittolaisten silmissä. Vastaavasti Nato tulee olemaan erittäin tärkeä Ruotsille ja Suomelle.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat