Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Niinistö: Ilmatilaloukkauksen syitä on mahdoton päätellä

Kotimaa
 
HS
Heikki Saukkomaa
Suomi ja Yhdysvallat allekirjoittavat aiejulistuksen puolustusyhteistyöstä perjantaina. Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) ei spekuloi venäläiskoneiden mahdollisten ilmatilaloukkausten yhteyttä allekirjoitustilaisuuteen.
Suomi ja Yhdysvallat allekirjoittavat aiejulistuksen puolustusyhteistyöstä perjantaina. Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) ei spekuloi venäläiskoneiden mahdollisten ilmatilaloukkausten yhteyttä allekirjoitustilaisuuteen. Kuva: Heikki Saukkomaa

Puolustusministeri Jussi Niinistö (ps) oli varovainen kommentoidessaan perjantaina venäläisten sotilaskoneiden liikkumista Suomen rajan tuntumassa.

”On mahdotonta varmasti päätellä mahdollisten ilmatilaloukkausten syitä tai edes sitä olivatko ne tahallisia.”

Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok) totesi perjantaina STT:lle, että on vaikea uskoa, että epäilty ilmatilaloukkaus olisi pelkkää sattumaa. Hänen mielestään Suomen on otettava vakavasti huomioon se, että Suomen ilmatilan läheisyydessä ja sen sisällä lennetään raskaasti aseistetuilla hävittäjillä.

Pääministeri Juha Sipilä (kesk) piti Ylen haastattelussa epäiltyjä ilmatilaloukkauksia poikkeuksellisina ja vakavina ja vaati huolellista tutkintaa.

”Se on vakavaa, että sattuu kaksi samalle päivälle.”

Myös Yhdysvaltain varapuolustusministeri Robert Work kommentoi ilmatilaloukkausta perjantaina Helsingissä. Suomi ja Yhdysvallat allekirjoittivat Helsingissä puolustusyhteistyön ”aiejulistuksen”.

Work sanoi, ettei hän halua spekuloida, miksi loukkaus tapahtui samaan aikaan kun Yhdysvaltain sekä Pohjoismaiden ja Baltian maiden puolustusministeriöt pitivät kokoustaan Helsingissä.

”Tällaisille toimille ei ole mitään oikeutusta riippumatta ajoituksesta tai olosuhteista.”

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat