Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS:n jakelu uusiin käsiin Mäntsälässä ja Nummi-Pusulassa

Painetun lehden varhaiskanto siirtyy osassa Uuttamaata itsenäisille jakajille.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto
Muutokset koskevat muutamaa tuhatta HS:n tilaajaa.
Muutokset koskevat muutamaa tuhatta HS:n tilaajaa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto
Fakta

Mikä muuttuu?

 HS:n jakelu Nummi-Pusulassa siirtyy Postilta itsenäisten yrittäjien hoitoon tiistaista 11. lokakuuta alkaen.

 Mäntsälässä siirtymä tapahtuu tiistaina 25. lokakuuta. Siirtymävaiheessa hetkelliset jakeluhäiriöt ovat mahdollisia.

 Uudenmaan haja-asutusalueilla osa tilaajista saa arkisin lehtensä päiväpostin mukana. Viikonloppuisin varhaisjakelu jatkuu. Asiakkaisiin, joilla jakeluaika muuttuu, ollaan yhteydessä.

Mediayhtiö Sanoma laajentaa itsenäisten lehdenjakajien käyttöä Uudellamaalla. Lokakuun aikana Helsingin Sanomien painetun lehden varhaisjakelu siirtyy Mäntsälässä ja Lohjan Nummi-Pusulassa uusille yrittäjille.

Nummi-Pusulassa lehtien jakajat vaihtuvat tiistaista 11. lokakuuta alkaen, ja Mäntsälässä muutos tapahtuu tiistaina 25. lokakuuta. Tähän asti jakelun näillä alueilla on hoitanut Posti.

Sanoma käynnisti jo keväällä Karkkilassa pilottihankkeen, jossa jakelun hoitavat itsenäiset yrittäjät. HS:n kaupallisen johtajan Petteri Putkirannan mukaan kokemukset ovat olleet alun kangertelun jälkeen erittäin hyviä, minkä takia toimintaa päätettiin laajentaa.

”Jakelukustannukset etenkin harvaan asutuilla seuduilla ovat rajussa kasvussa. On välttämätöntä hakea uusia keinoja, joilla painetun lehden jakelu tilaajille pystytään turvaamaan pitkälle tulevaisuuteen”, hän toteaa.

Kokeilumallissa jakoalueet on pilkottu pienempiin osiin, ja kukin jakaja voi vaikuttaa siihen, millaiset reitit ja ajankohdat heille sopivat parhaiten. Mallin uskotaan lisäävän paikallisten asukkaiden ja yrittäjien ansaintamahdollisuuksia.

Tilaajilta jakelumuutos ei vaadi mitään toimia. Siirtymävaiheessa ohimenevät jakeluhäiriöt ovat kuitenkin mahdollisia.

Postin varhaisjakelu arkipäivisin päättyy loppuvuonna myös joissain osissa muuta Uuttamaata. Kaikkiaan muutokset koskevat muutamaa tuhatta tilaajaa.

”Uudellakaan mallilla ei pystytä täysin paikkaamaan kaikkia jakelutarpeita. Taajamien ulkopuolella siirrytään paikoin perusjakeluun eli lehti tulee arkisin päiväpostin mukana. Viikonloppuisin varhaisjakelu jatkuu”, Putkiranta kertoo.

Muutokset koskevat myös muita alueella ilmestyviä lehtiä.

”Kaikkiin tilaajiin, joita muutos koskee, ollaan erikseen yhteydessä hyvissä ajoin ennen muutosta. HS ei ole yksin näiden muutosten kanssa, muutkin lehdet joutuvat miettimään ratkaisuja haja-asutusalueille.”

HS:n varhaisjakelu jatkuu Postin hoitamana niin Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kauniaisissa kuin osassa muutakin Uuttamaata ja taajamissa.

Sanoma on hakenut uusia jakeluratkaisuja myös muualla Suomessa. Lokakuun alussa HS:n painettujen lehtien paino ja jakelu Pohjois-Suomessa siirtyi oululaisen Kalevan hoidettavaksi. Muutos paransi merkittävästi jakelun palvelutasoa, kun varhaisjakelun piiriin saatiin uusia alueita. Lyhyempien kuljetusmatkojen takia lehti myös ehtii entistä aiemmin tilaajille.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat