Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Virolaiset toivat Helsinkiin eniten rahaa – japanilaiset matkaajat tuhlailevaisimpia

Risteilymatkustajat toivat Suomeen 750 miljoonaa euroa vuonna 2015.

Kotimaa
 
Arttu Luhtala / HS
Turistit ottavat kuvia Sibelius-monumentista Helsingissä heinäkuussa 2015.
Turistit ottavat kuvia Sibelius-monumentista Helsingissä heinäkuussa 2015. Kuva: Arttu Luhtala / HS

Risteilymatkustajat toivat Helsinkiin sievoisen summan euroja viime vuonna.

Yhteensä Suomeen tuli satamien kautta rahaa 750 miljoonaa euroa, mutta suurin osa summasta jäi todennäköisesti pääkaupunkiseudulle, sillä tuoreen Rajatutkimuksen mukaan vain reilu kolmannes laivamatkailijoista vieraili pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Virolaiset käyttivät kaikkiaan eniten rahaa Suomessa, yli 175 miljoonaa euroa. Tästä noin 30 miljoonaa on Suomessa työskentelevien virolaisten kulutusta.

Virolaisten kuluttama rahamäärä on suuri, sillä virolaisia myös vieraili Suomessa paljon, sillä maasta tehtiin 650 000 matkaa viime vuonna. Se on kolmannes kaikista ulkomaisista matkailijoista. Toiseksi suurin matkustajaryhmä olivat venäläiset, jotka tekivät 154 000 matkaa.

Japanilaiset sen sijaan käyttivät rahaa avokätisimmin, sillä he käyttivät eniten rahaa yhtä matkustajaa kohti.

Japanista tehtiin Suomeen viime vuonna 102 000 matkaa. Yksi japanilainen käytti Suomen matkallaan keskimäärin 806 euroa, kun virolaisen Suomessa käyttämä summa oli keskimäärin 215 euroa ja venäläisen keskimäärin 235 euroa.

Kiinalaiset olivat rahankäytössään hyvänä kakkosena, he käyttivät keskimäärin 626 euroa.

Eniten rahaa käytettiin kaikissa matkustajaryhmissä ostoksiin, majoitukseen ja ravintoloihin. Japanilaiset ja saksalaiset käyttivät enemmän rahaa liikuntaan kuin muut. Venäläiset puolestaan käyttivät enemmän rahaa kulttuuripalveluihin kuin muut. Ruotsalaiset taas suosivat rahankäytössään muita enemmän ravintoloita ja kahviloita.

Helsingin sataman kautta on kulkenut kuluvan vuoden aikana 8,9 miljoonaa matkustajaa, mikä on 3,2 prosenttia enemmän kuin vuonna 2015.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat