Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

HS Ilta on nyt julki: Björn Wahlroosin mukaan Nobel-voittaja Bengt Holmström on ”erittäin analyyttinen ja lämmin ihminen”

HS Ilta tarjoaa koosteen päivän tärkeimmistä uutisista.

Kotimaa
 
Helsingin Sanomat
Sirpa Räihä / HS
Taloustieteen Nobel myönnettiin tänä vuonna MIT:n professorille Bengt Holmströmille ja Harvardin yliopiston taloustieteen professorille Oliver Hartille.
Taloustieteen Nobel myönnettiin tänä vuonna MIT:n professorille Bengt Holmströmille ja Harvardin yliopiston taloustieteen professorille Oliver Hartille. Kuva: Sirpa Räihä / HS
Fakta

Näin saat HS Illan käyttöösi

 Asenna Helsingin Sanomien maksuton sovellus tablettisi tai älypuhelimesi sovelluskaupasta (esimerkiksi Google Play, App Store, Windows-kauppa).

 Kirjaudu sovellukseen tilauksesi yhteydessä luomillasi HS:n verkkopalvelun tunnuksilla ja avaa HS Ilta sovelluksen sisällä.

 HS Iltaa voi lukea myös tietokoneen verkkoselaimessa osoitteessa HS.fi/ilta.

 Jos sinulla ei ole HS:n verkkotunnuksia, voit luoda ne osoitteessa HS.fi/asiakaspalvelu. Jos tilaukseesi ei sisälly verkkopalvelua, voit ottaa sen käyttöösi osoitteessa HS.fi/taydenna hintaan 4 euroa kuukaudessa.

Maanantain suurin uutinen oli Massachusetts Institute of Technologyn (MIT) suomalaisprofessori Bengt Holmströmille sopimusteorian tutkimuksista myönnetty taloustieteen Nobel-palkinto. Holmströmin kanssa palkinnon sai Harvardin yliopiston taloustieteen professori Oliver Hart.

Holmströmiä on veikkailtu jo vuosikausia palkinnon saajaksi.

”Nykyaikaiset taloudet pysyvät koossa lukemattomilla sopimuksilla. Uudet teoreettiset työkalut, jotka Hart ja Holmström ovat kehittäneet, ovat arvokkaita reaalimaailman sopimusten ja instituutioiden ymmärtämiseksi sekä mahdollisten sudenkuoppien havaitsemiseksi sopimusten suunnittelussa”, palkinnon perusteluissa sanotaan.

Holmströmin pitkäaikainen ystävä Björn Wahlroos kertoo HS:lle, että tuore Nobel-voittaja ”on todellinen tiedemies, joka miettii aina jotakin ongelmaa”.

”Se on hänelle hyvin luonteenomaista. Hän erittäin välitön ja lämmin ihminen”, Wahlroos sanoo.

HS Illassa on lisäksi kooste päivän muista tärkeistä uutisaiheista: esimerkiksi Avin ylijohtaja vapauttaisi alkoholimainnon kokonaan, ja Länsimetro ei aloita liikennöintiä vielä ensi tammikuuussakaan.

Mukana myös Maailman kuvat -kooste, päivän sarjakuvat sekä sudoku.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat