Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Risto Artjoesta kokoomuksen uusi valtiosihteeri

Petteri Orpo nimitti itselleen tutun valtiosihteerin – Artjoki oli esikunnassa Orpon ollessa maa- ja metsätalousministeri.

Kotimaa
 
Jari Lam / Lehtikuva
Risto Artjoki
Risto Artjoki Kuva: Jari Lam / Lehtikuva

Kokoomuksen ministeriryhmän uudeksi valtiosihteeriksi nousee maa- ja metsätalousministeriön ruokapoliittisen osaston päällikkö Risto Artjoki.

Paikka tuli auki, kun Olli-Pekka Heinonen nimitettiin Opetushallituksen pääjohtajaksi.

Orpon taustajoukoissa on väki vaihtunut viime aikoina. Ministeriryhmän ykkösavustaja Joonas Turunen siirtyi äskettäin terveydenhuoltoyhtiö Mehiläisen kehitysjohtajaksi. Viime viikolla kokoomus pestasi erityisavustajaksi Suomen Yrittäjistä varatoimitusjohtaja Anssi Kujalan.

Artjoki, 52, on toiminut maa- ja metsätalousministeriössä osastopäällikkönä vuodesta 2014 alkaen. Ruokapoliittisen osaston vastuulle kuuluvat erityisesti maatalouspolitiikkaan ja elintarvikesektoriin liittyvät asiat.

Artjoki on ollut aiemminkin läheisessä yhteistyössä Petteri Orpon kanssa. Hän toimi Orpon valtiosihteerinä, kun tämä hoiti maa- ja metsätalousministerin tehtävää Alexander Stubbin hallituksessa. Sitä ennen Artjoki oli maa- ja metsätalousministeri Jari Koskisen valtiosihteeri.

Artjoki on työskennellyt Brysselissä eri EU-tehtävissä muun muassa komissaari Olli Rehnin taustajoukoissa ja Suomen EU-edustustossa.

Hän on myös Kauniaisten kaupunginvaltuutettu.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat