Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Ylen työntekijän epäillään auttaneen Johan Bäckmania Ylen toimittajan vainoamisessa – epäilty työskentelee kuvaustehtävissä

HS:n tietojen mukaan rikoksesta epäilty työskentelee Ylellä kuvaustehtävissä. Hänet on hyllytetty rikosepäilyn vuoksi.

Kotimaa
 
Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Ylen Iso paja Helsingin Pasilassa.
Ylen Iso paja Helsingin Pasilassa. Kuva: Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva

Poliisi epäilee, että Ylen työntekijä on auttanut Johan Bäckmania Ylen toimittajan vainoamisessa. Poliisin esitutkinta on valmistumassa lähiaikoina.

Ylen työntekijään kohdistuneista rikosepäilyistä kertoi ensimmäisenä STT. Helsingin poliisin rikostarkastaja Harri Saaristola vahvistaa asian Helsingin Sanomille.

Pääepäiltynä jutussa on HS:n tietojen mukaan Johan Bäckman. Poliisi epäilee hänen syyllistyneen Ylen toimittaja Jessikka Aroon kohdistuneeseen törkeään kunnianloukkaukseen ja vainoamiseen.

Toisena rikoksesta epäiltynä on Ylen työntekijä. Hänen epäillään antaneen Bäckmanille tietoja toimittajan työtehtävistä ja olinpaikasta.

Työntekijän epäillyt avunantorikokset liittyvät tiettyihin, yksittäisiin tapahtumiin.

Epäilty työskentelee HS:n tietojen mukaan kuvaukseen liittyvissä tehtävissä mutta ei kuulu Ylen organisaatiossa journalistisen työn tekijöihin.

Ylen hr-päällikkö Sami Toiviainen kertoo, että Yle sai tiedon työntekijään kohdistuvasta rikosepäilystä poliisilta. Yle on hyllyttänyt hänet oikeusprosessin ajaksi.

”Hänen työsuhteensa jatkuu edelleen, mutta hän ei tee tällä hetkellä töitä eikä pääse tietojärjestelmiimme”, Toiviainen kertoo.

Ylen toimittaja on kertonut aiemmin julkisuudessa, että hän on joutunut Bäckmanin kansainvälisen mustamaalauskampanjan kohteeksi.

Toimittajan mukaan Bäckman on levittänyt hänestä valheita venäläisissä viestimissä ja sosiaalisessa mediassa. Bäckman on toimittajan mukaan muun muassa väittänyt hänen keräävän laitonta henkilörekisteriä Venäjän presidentin Vladimir Putinin kannattajista sekä toimivan ulkomaisten tiedustelupalvelujen avustajana.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Uusimmat