Tarkista selaimen asetuksista, että JavaScript ja evästeet ovat käytössä.

Mikäli JavaScript on käytössä, mutta jokin selainlaajennus estää sen lataamisen, poista selainlaajennus käytöstä.

Joka toinen rattijuopoksi epäilty ajaa huumeiden vaikutuksen alaisena

Helsingin poliisin kenttäpartiot tavoittivat viime viikonlopun aikana yhteensä 10 huumeiden vaikutuksen alaisena ajanutta.

Kotimaa
 
Jussi Nukari / Lehtikuva
Poliisin mukaan rattijuopumusten määrä on kasvanut hienoisesti.
Poliisin mukaan rattijuopumusten määrä on kasvanut hienoisesti. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Huumausaineiden käyttöön liittyvät rattijuopumukset ovat lisääntyneet huomattavasti pääkaupunkiseudulla, tiedottaa poliisi.

Tänä vuonna huumausaineiden käyttö on liittynyt yli puoleen rattijuopumustapauksista, kun vuonna 2013 Helsingissä joka kolmas epäillyistä rattijuopoista ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena.

Poliisi tilastoi myös huumeiden vaikutuksen alaisena autoilun rattijuopumukseksi.

Helsingin poliisilaitoksen ylikomisario Seppo Kujala kertoo, että yleisesti rattijuopumusten määrä on kasvanut hienoisesti.

Tiedotteen mukaan rattijuopumuksiin puuttuminen on yksi poliisitoiminnan painopiste.

Helsingin poliisin kenttäpartiot tavoittivat Kujalan mukaan viime viikonlopun aikana yhteensä 10 huumeiden vaikutuksen alaisena autoillutta kuljettajaa.

”Usein näihin tapauksiin liittyy myös muita liikennerikoksia sekä konkreettisia vaaratilanteita niin rattijuopoille itselleen kuin muille tiellä liikkujille”, Kujala kertoo tiedotteessa.

HS kertoi maaliskuussa, että Helsingissä tehdään ennätysmäärä huumerikoksia. Poliisiammattikorkeakoulun mukaan Helsingissä tehtiin viime vuonna 3 950 huumausaineisiin liittyvää rikosilmoitusta, mikä on enemmän kuin kertaakaan aiemmin 2000-luvulla.

HS kysyi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tutkimusprofessorilta Pekka Hakkaraiselta, onko helsinkiläisten huumeidenkäyttö lisääntynyt räjähdysmäisesti yli kymmenessä vuodessa.

Hakkarainen vastasi kyllä ja ei.

”Poliisitilastot ovat sikäli ongelmallisia, että ne kuvaavat hyvin suurelta osin sitä, millä vahvuudella poliisi panostaa huumeiden valvontaan ja miten poliisi onnistuu työssään”, hän sanoi.

”Mutta kyllä tulos linjassa sen suhteen on, että etenkin kannabiksen ja ekstaasin käyttö on Suomessa lisääntynyt.”

Helsingin yleisin huumerikos on huumausaineen käyttörikos. Siihen syyllistyy esimerkiksi, jos käyttää tai yrittää hankkia pientä määrää huumausainetta. Rangaistus rikoksesta on usein poliisin kirjoittama sakko.

Tämä aihe on kiinnostava.

Kiitos mielipiteestäsi!

Haluatko lukea koko artikkelin?

Uusimmat